Davutoğlu AK Parti'ye Geri mi Dönüyor? Davutoğlu'ndan Dikkat Çeken Paylaşım

Davutoğlu AK Parti'ye Geri mi Dönüyor? Davutoğlu'ndan Dikkat Çeken Paylaşım

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile iktidara kapılarını kapatmadıklarını açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile iktidara kapılarını kapatmadıklarını açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile dikkat çekti. Davutoğlu paylaşımında ''Kimseye kapıyı kapatmayız.'' notunu düştü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile merak uyandırdı. “Kimseye kapıyı kapatmayız” ifadeleriyle not düştüğü paylaşımında yaptığı konuşmada, geçmişte nasıl CHP ile aynı masada buluşulduysa, başkanlık rejimi daha da otoriterleşmediği takdirde iktidar ile de görüşebileceklerini ifade etti.

Davutoğlu'nun sosyal medya paylaşımında söz konusu videoda ki konuşması ise şöyle:

''1 Ekim'den itibaren iktidarı en kararlı şekilde eleştireceğiz. Ama aynı zamanda iktidarın tutumuna da bakacağız. Eski kabine ile bugün ki kabine arasında ki farkları herkes görüyor, bir bakacağız ne yapıyorlar. Türkiye bu kadar derin bir krizdeyken ben arkadaşlarıma kimseyle görüşemezsiniz demem, herkesle görüşürüm ve burada net ifade ederek söylüyorum; bende herkesle görüşürüm. Kimseye kapıyı kapatmayız. Kimseye peşin destek vermeyiz. O seçmen senin vatandaşın seçtiği kişi ile görüşmezsen o seçmeni nasıl kazanacaksın? İnsan hakları ile ilgili bir konu gelirse şimdiden söylüyorum; desteğimiz açıktır. Efendim, düşünce özgürlüğü konusunda din ve vicdan özgürlüğü konusunda bir şey gelirse desteğimiz açıktır. Kılıçdaroğlu olumlu bir tutum sergilediğinde geçmişteki CHP ile mücadele etmeme rağmen Sayın Kılıçdaroğlu'nu desteklemişsem şimdi de olumlu bir tavır sergilemesi halinde iktidar, 'sen geçmişte şu yanlışı yaptın orada kal' demem. Ama kısıtlayıcı bir şey gelirse, cumhurbaşkanı hükümet sisteminin daha da otoriterleşmesi için bir talep gelirse o konuda kırmızı çizgimiz var. Niye bu kadar çaba sarf ediyoruz? Ülke menfaati için değil mi? Önümüzdeki dönemde de ülke menfaati söz konusu ise herkesle görüşürüz.''