Cübbeli tahrik
İstanbul Barosu, Ergenekon soruşturması kapsamında sanıklarla irtibatı ortaya çıkan yargı mensuplarının hakim kararıyla dinlenmesini protesto edecek. Protesto yürüyüşüne 17 yargıç ve 6 savcının da katılacağı ifade ediliyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmelerinin illegal olarak 6 yıl boyunca dinlenmesine ve söz konusu telefon görüşmelerinin Aydınlık Dergisi'nde yayımlanmasına sessiz kalan İstanbul Barosu, Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında sanıklarla irtibatı ortaya çıkan yargı mensuplarının hakim kararıyla dinlenmesini protesto ediyor.
Yarın saat 12:00'de İstanbul Barosu önünde başlayacak yürüyüşe ilk kez yargıç ve cumhuriyet savcılarının da katılacağı öğrenildi. 17 yargıç ve 6 Cumhuriyet Savcısı'nın söz konusu yürüyüşe katılacaklarını baroya bildirdiği ifade ediliyor.
HAKİM KARARIYLA YAPILAN DİNLEMELERLE REJİM ÇÖKÜYORMUŞ!
İstanbul Barosu Başkanlığı, "Yargıya ve ülkene sahip çık" adını verdiği yürüyüşe hukukçuların cübbeleriyle katılmalarını istedi. Açıklamada, hakim kararıyla yapılan dinlemelerin keyfî olduğu ileri sürüldü.
İstanbul Barosu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; uzun süreden beri siyasi iktidarın yargı üzerindeki saldırı ve kuşatmasının artık dayanılmaz bir boyuta ulaştığı iddia edilerek, "Yüksek yargının, başsavcıların, onlarca hâkim ve savcının keyfî olarak dinlenebildiği bu ülkede hiç kimsenin hukuk güvenliği kalmamıştır. Bu bir rejim ve Anayasa sorunudur. Yargı 'Savunmadadır'! Ülke savunmadadır. Dünya görüşü ne olursa olsun, hiçbir hukukçu buna sessiz kalamaz, kalmamalıdır. Rejim çökmektedir" denildi.
Açıklamada; "Başta siyasi iktidar olmak üzere herkes bunun altında kalacaktır. İnsan haklarının, hukukunun, özgürlüğünün güvencesi olan yargı savunulmadığı takdirde savunulacak hiçbir şey kalmayacaktır. Tüm bu nedenlerle hukukçuları, 18 Kasım 2009 tarihinde saat 12.00'de basın açıklamasından sonra hukukçu onuru içinde demokratik tepkimizi göstermek ve yargıya sahip çıkmak üzere cübbelerimizle Taksim'e yürümek üzere İstanbul Barosu önünde toplanmaya çağırıyoruz..." ifadelerine yer verildi.

BARO, ÇETE SANIKLARINA ÖZGÜRLÜK İSTİYOR
İstanbul Barosu, 19 Ocak 2009'da Hurşit Tolon'un GATA'ya sevk edilmesi için çağrıda bulunulan bir basın açıklaması yaptı. Şubat 2009'da, Ergenekon Terör Örgütü davası sanıkları emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve emekli Albay Arif Doğan'ın 'sağlık' gerekçesiyle tahliye edilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın'la birlikte baro yönetim kurulu üyeleri 20 Temmuz'da Silivri'de görülen ikinci Ergenekon Terör Örgütü davasının duruşmasına katıldı. Başkan Aydın, başta Hurşit Tolon olmak üzere birçok sanıkla samimi bir şekilde sohbet etti.
