Coca Cola Eski CEO'su Muhtar Kent Aday Olacak

Coca Cola Eski CEO'su Muhtar Kent Aday Olacak

Halk TV programcısı Emin Çapa, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "partiler ile ilişkisi olmayan, kamuoyunda hiç bilinmeyen" bir Cumhurbaşkanı adayı üzerinde çalışmalar yürüttüğünü öne sürmüştü.

Siyaset kulislerinde CHP'nin 2023'te yapılacak başkanlık seçimine aday olarak göstereceği partisiz ismin eski Coca Cola CEO'su Muhtar Kent olduğu ileri sürüldü.

Halk TV programcısı Emin Çapa, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "partiler ile ilişkisi olmayan, kamuoyunda hiç bilinmeyen" bir Cumhurbaşkanı adayı üzerinde çalışmalar yürüttüğünü öne sürdü.

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Çapa'nın "Seçmen beğenir mi? Ben ciddi bir şok yaşadım, henüz emin değilim" dediği ismi CHP liderinin onayı olmadan açıklayamayacağını söyledi.

Dün bu paylaşımları yapan Çapa, bugün katıldığı bir tv programında adayın partilerle bağı olmayan, yurtışında iş yapmış başarılı bir CEO olduğunu söyledi. Borsatek'in haberine göre; Çapa'nın işaret ettiği ismin eski Coca Cola CEO'su Muhtar Kent olduğu iddia edildi.

Ancak CHP'li kaynaklar, Çapa'nın kulis paylaşımında tarif edilen kişi Muhtar Kent olsa da bunun henüz olgunlaşmış bir durumda olmadığını belirtiyor. Kent ile ilgili önemli başka bir nokta ise Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte ABD vatandaşı olması.