CNN: İsrail Gazze'deki Mezarlıkları Yıktı, Cesetleri Mezarlardan Çıkardı!

CNN: İsrail Gazze'deki Mezarlıkları Yıktı, Cesetleri Mezarlardan Çıkardı!

CNN'in uydu görüntüleri ve video kliplere dayanarak yürüttüğü araştırma, İsrail ordusunun, öldüğü bildirilen mahkumların orada gömülü olup olmadığını belirleme bahanesiyle Gazze Şeridi'ndeki çok sayıda mezarlığı tahrip ettiğini ortaya çıkardı.

Amerikan kanalı, İsrail ordusunun Gazze'de en az 16 mezarlığı yok ettiğini belirterek, bunu belgeleyen uydu görüntüleri ve videoları haberlerinde yayınladı.

İsrail ordusunun Gazze'deki kara operasyonu sırasında çok sayıda mezarı buldozerlerle yıktığını, mezar taşlarını kırdığını ve bazı cesetlerin mezardan çıkarıldığını sözlerine ekledi.

CNN, mezarlıklar gibi dini mekanların kasıtlı olarak yıkılıp askeri hedeflere dönüştürülmesinin uluslararası hukukun ihlali olduğunu doğrulayan bazı hukuk uzmanlarının açıklamalarına yer verdi.

Uzmanlar, İsrail'in eylemlerinin "suç" teşkil edebileceğini açıkladı.

İsrail ordusu sözcüsü, ağa ordunun Gazze'de bazı mezarlar kazdığını doğruladı ve bunun İsrailli rehinelerin orada gömülü olup olmadığını öğrenmek için yapıldığını söyledi.

İsrail sözcüsü, İslami Direniş Hareketi'nin ( Hamas ) mezarlıkları "askeri amaçlarla" kullandığını iddia ederek, ordunun "mezarlıkları hedef almaktan başka seçeneği olmadığını" ekledi.

TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı