Çin'den ABD'yi Kızdıracak Yeni Hamle

Çin'den ABD'yi Kızdıracak Yeni Hamle

Çin, ABD'nin itirazlarına meydan okuyarak BAE'de askeri üs inşaatına devam ediyor

Sızdırılan istihbarat belgelerine göre Çin, ABD'nin hoşnutsuzluğuna rağmen Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki askeri üssün inşaatına yeniden başladı.

Washington Post'a göre , elde ettiği sızan ABD istihbarat belgelerinin, Çin'in BAE'deki askeri üssünün inşaatına devam etme planlarının ilerlediğini gösterdiği bildirildi.

Abu Dabi yakınlarındaki Khalifa limanındaki şüphelenilen Çin askeri tesisi, 2030 yılına kadar Orta Doğu, Güneydoğu Asya ve Afrika'daki limanlarda 'proje 141' olarak adlandırılan küresel bir askeri tesisler ağı oluşturma planlarının bir parçasıdır.

Bu üssün inşasına devam edildiğine dair rapor, oradaki çalışmaların ABD'nin itirazları nedeniyle 2021'de durmaya zorlanmasının ardından geldi. Ancak haber kaynağına göre ABD istihbaratı, inşaatın görünüşte durdurulmasından sadece bir yıl sonra, Aralık ayında yeniden başladığını tespit etti.

Belgelere göre, ABD istihbaratı, Körfez devletinin Çin'e giderek daha da yaklaştığına dair endişeler arasında, üsteki ve BAE'deki diğer yerlerdeki Çin faaliyetlerini izlemeye devam ediyor.

Açıklamanın ABD hükümetini daha fazla alarma geçireceği tahmin ediliyor ve gazete, Çinli yetkililerin birkaç hassas askeri bölgede bulunmasının, özellikle Washington'un Orta Doğu ve Körfez'deki müttefiklerinin çatışmaya devam ettiği bir dönemde, özellikle ABD istihbaratı arasında endişe yarattığını vurguluyor

Bu bölgesel değişimde, BAE ve Suudi Arabistan gibi diğerleri, ABD'nin Çin ve Rusya ile ilişkiler gibi meselelerle ilgili endişelerini doğrudan küçümseme noktasına kadar, giderek artan bir şekilde Amerikan dış politika çıkarlarına aykırı hareket ediyor. Ukrayna'yı desteklemeyi reddetme ve petrol üretiminde kesintiye gitme ısrarı.

Kaynak: TEVHİDHABHER

Kaynak:Haber Kaynağı