CIA'nın Gözü Türk Subayların Üzerinde!
Ankaranın kuzey komşuları ile ilişkisini bir hayli geliştirmesi Washington yönetimini rahatsız ediyor.
Ankara"nın kuzey komşuları ile ilişkisini "bir hayli" geliştirmesi Washington yönetimini rahatsız ediyor.
Daha önce açıkça "Rusya"dan uzak dur" diyen ABD"nin şimdi de diplomat kimlikli CIA mensuplarını Türk subaylarının peşine taktığı ortaya çıktı.
Washington yönetimi Türkiye"nin kuzey ülkeleri ile "istenilenden fazla" ilişki geliştirmesinden rahatsız oldu. Daha önce açık bir biçimde "Rusya ile ilişkileriniz bizleri rahatsız ediyor" diyen Amerikan yönetiminin bu kez Türk-Azeri ilişkilerini mercek altına aldığı ortaya çıktı.
ABD"li bir diplomat, Azerbaycan"daki subaylarımızın görevleri hakkında istihbarat çalışması yapıyor.Christopher Ricn adlı diplomat, Ocak ayı ortalarında Türkiye"nin, Azerbaycan"daki subaylarını araştırmaya koyuldu. ABD"nin Ankara Büyükelçiliği"nde Siyasi, Askeri Müsteşar Yardımcısı olan Rich en çok da Azerbaycan Savunma Bakanlığında Türk subay olup olmadığını, varsa görevlerinin ne olduğunu merak ediyordu.
Görüştüğü kişilerden bu sorulan cevabını arayan Rich, hedef saptırmak için Türkiye-Irak ilişkilerini de arayla sıkıştırıyordu. Diplomat görünümündeki CIA elemanının çalışmasını takibe alan uzmanlar, "Türkiye-Azerbaycan işbirliğinin gelişmesi bölgede yeni operasyonlar planlayan ABD"yi rahatsız etti" diye yorumlandı.
