CHP'nin Katar Yalanı Elinde Patladı

CHP'nin Katar Yalanı Elinde Patladı

Katarlı öğrencilerin Türkiye'de sınavsız tıp fakültesi okuyabileceği iddialarını yalanlayan Fahrettin Altun, protokol kapsamında yalnızca askeri öğrencilerin değişimi yapılabileceğini söyledi.

Bugün ortaya atılan Türkiye'nin Katarlı öğrencileri sınavsız okutacağı iddiasının ardından tepkiler çığ gibi büyürken, iddiaların yalan olduğu ortaya çıktı.

Türkiye ile Katar arasında imzalanan "Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İşbirliği" protokolüyle Katarlı öğrencilerin belirli kontenjanlara göre tıp, diş hekimliği ve eczacılık alanlarında sınavsız eğitim alacağı iddiasının yalan olduğu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından açıklandı.

İddialarda hiçbir Katarlı öğrenci için YKS şartı aranmayacağı ve her öğrencinin Türkiye'de sınavsız eğitim alabileceği belirtilirken, durumun askeri sağlık alanında denklik üzerinden gerçekleşeceği belirtildi.

Katar Türkiye de sınavsız öğrenci okutacak iddiası yalan çıktı #1

KILIÇDAROĞLU, SOSYAL MEDYADA İDDİAYI ÖNE SÜRDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabından yaptığı, "Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey AK Parti?

Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar!

Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız." açıklamalarına tepki gösteren Fahrettin Altun, iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

"SADECE SİLAHLI KUVVETLER MENSUPLARINI KAPSAMAKTADIR"

Yalan olduğu ortaya çıkan iddialara yönelik açıklama yapan Fahrettin Altun, "Bazı yayın organlarında 'Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi' şeklinde çarpıtılarak yansıtılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Türkiye ve Katar arasında imzalanan 'Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü' sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsamaktadır dedi.