"CHP'nin Görünen Yüzü Kılıçdaroğlu Astarı Cem Uzan'dır"

"CHP'nin Görünen Yüzü Kılıçdaroğlu Astarı Cem Uzan'dır"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Eğer lafla bu peynir gemisi yürüseydi tescilli hırsız Cem Uzan, bakın daha büyük vaatler vermişti. CHP'nin görünen yüzü Kemal Kılıçdaroğlu'dur astarı da Cem Uzan'dır' dedi.

Yıldız, partisinin Altunhisar'da düzenlediği mitingde, 7 Haziran seçimlerinde yine her zaman olduğu gibi Niğde'nin siyasi istikrara yapacağı katkıyı önemsediğini söyledi.

Çocuklara güzel bir ülke bırakma adına çalışmak zorunda olduklarını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Dedelerimiz şehit oldular. Bize kanlarıyla beraber bu ülkeyi armağan ettiler. Bizim bulunduğumuz yerden daha iyi yerde olmamız lazım. O yüzden gece gündüz, yaş yağmur, soğuk, sıcak demeden mutlaka koşturmalıyız. Hizmetimiz devam edecek. Nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerimizde belli bir müracaatla beraber doğalgazı getiriyoruz. Kademe kademe bunları da getireceğiz. Bir kısım elektrik hatlarını yer altına alıyoruz, bir kısım elektrik hatlarını yeniliyoruz. Bakın biz iktidara geldiğimizde 20 yaşına gelen trafo bugün 33 yaşında. Onların da bir kısmının yenilenmeye ihtiyacı var. O yüzden gayret edeceğiz, koşturacağız ve çabalayacağız."

Yıldız, bazı kişilerin, kuruluşların bugünlerde yeni cümleleri ağızlarına almaya başladıklarına dikkati çekerek, "(Koalisyon hükümetleri nasıl olur) diye. Ya Allah aşkına bu ülkede koalisyon hükümetinin zamanında dip yapmadık mı?" diye konuştu.

Petkim'de bir malzemeye zam geldiğinde klozet kapaklarından, diş fırçalarına varıncaya kadar bir çok ürünün fiyatının arttığını anlatan Yıldız, "Etiket değiştirmekten esnafımız önünü alamazdı. Yaşı müsait olanlar bilirler. Etiket değiştiren firmalar üremişti, sırf etiketlemek için. Niye bir sonraki hafta bir daha zam geliyordu. Ne koalisyon hükümetlerine müsaade edeceğiz ne de bu şekliyle zamlar gelmesine müsaade edeceğiz. Bu ülkenin ilerlemesine büyümesine ve gelişmesine her zaman olduğu gibi katkıda bulunacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yıldız, ülkeyi bölmek isteyenlerin olduğunu vurgulayarak, "(Eğer biz barajı aşamazsak sivil itaatsizlik başlatacağız) dediler. Ne demek sivil itaatsizlik. İsyan mı çıkartacaksınız? HDP'lilere söylüyorum isyan mı çıkartacaksınız? Hiç kusura bakmayın müsaade etmeyiz. Edirne'den Kars'a Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar. Dün PKK'lı olanlar musluktan kan akıtanlar, Erciş'te 'buraya HDP'den başkası giremez' diyenler bugün şirinlik göstermeye çalışıyorlar. Biz bu vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve bayrağımızı hamdolsun seviyoruz. Hiç bir şekilde böldürtmeyiz. Hiçbir şekilde buna müsaade etmeyiz" dedi.

Türk halkının boş vaatlere prim vermediğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Eğer lafla bu peynir gemisi yürüseydi tescilli hırsız Cem Uzan bakın daha büyük vaatler vermişti. CHP'nin görünen yüzü Kılıçdaroğlu'dur astarı da Cem Uzan'dır. Vatandaşımız Uzan'a prim vermedi. Eğer boş vaatlere prim verilseydi Uzan iktidara gelmiş olurdu. Ama onlar şunu bilmiyorlar? Bizim ülkenin güzel insanı yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, sosyal hayatıyla büyümedi. Beyniyle, zihniyle, kalbiyle, vicdanıyla, sağduyularıyla, sezgileriyle, hatta basireti ve ferasetiyle beraber büyüdü. Siz kimi aldatıyorsunuz? O yüzden boş vaatlere hiçbir zaman prim vermediniz, 7 Haziran'da da vermeyeceksiniz."

Yıldız, mitingin ardından Bor yolu Şehitlik Kavşağı'ndaki TÜMSİAD Niğde Şubesinin açılışını gerçekleştirdi. Yıldız'a burada minyatür halı hediye edildi.


KAYNAK: AA