CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı?

Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün adaylığına şiddetle karşı çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde hangi AKP'li milletvekilini düşünüyordu? Olayın kahramanı anlatıyor

AK Parti MilletvekiliProf. Dr. Nevzat Yalçıntaş Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde CHP yöneticileri tarafından yardımcılarına iletilen mesajda, Eğer Başbakan Tayyip Erdoğan, Baykal ile görüşürse Baykal sizin isminizi aday olarak gündeme getirmek istiyor, siz ne diyorsunuz" dendiğini söyledi.

CHP'den adaylık teklifinin nisan ayı başlarında iletildiğini söyleyen Yalçıntaş, teklifi şu sözlerle anlattı: "Nisan'ın başlarında daha Başbakan 'Baykal ile görüşmem' demeden önce oldu. CHP, 'uzlaşma ile yapalım' diyor, Başbakan başka şeyler söylüyordu. Bu sırada CHP'den bazı milletvekilleri, benim arkadaşlarım ile görüştüler. Direkt bana gelmediler. Bu kişiler 'yakında Cumhurbaşkanlığı seçimleri için görüşmeler olacak.

Bir uzlaşma olacaktır. Şimdiden AKP'den bazı kişiler üzerinde durmak istiyoruz. Hoca'yı düşünüyoruz. Eğer görüşme olursa, ismini verirsek Yalçıntaş kabul eder mi?' diye soruyorlar." Gelen teklifi olumlu karşıladığını belirten Prof. Yalçıntaş, "Partim ve ana muhalefet anlaşırlarsa, ben hizmetten kaçan birisi değilim" cevabını verdiğini söyledi.

Yalçıntaş daha sonra meydana gelen gelişmelerle bu sürecin kesildiğini açıkladı. Kendi eşinin başörtülü olduğunu vurgulayan Prof. Yalçıntaş, "Demek ki CHP başörtüsünü o kadar büyük bir engel olarak görmüyor" dedi.

zaman