CHP'den MHP'ye Çağrı
CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, “Gül’ü içimize sindiremeyeceğiz” dedi ve seçimde “anahtar” rol oynayacak MHP’yi de Meclis’e girmemeye çağırdı.
AK Parti’nin Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı adayı göstermesi karşısında muhalefet bölündü. CHP, oylamaya katılmayarak, geçen dönemde olduğu gibi “367” sorunu yaşanmasını ve Gül’ün seçilememesini sağlamaya çalışıyor. MHP ise, oturuma girerek “367” sorununun aşılmasına yardımcı olacağını belirtiyor; ancak Gül’e oy vermeyip kendi adayını çıkarmayı tartışıyor. DTP ise, mevcut cumhurbaşkanının kendilerini kucaklamadığına dikkat çekerek, Gül’ün kucaklaması umuduyla sıcak bakıyor. CHP, bu durumda, Gül’ün seçilmesinde anahtar rol oynayacak MHP’yi yanına çekmeye çalışıyor.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de soruları yanıtlarken, “Açıkça söylüyoruz; Gül’ün seçilmesini içimize sindiremiyoruz, sindiremeyiz” ifadesini kullandı.
Seçimden önce diğer muhalefet partilerinin Gül’e yönelttiği tepkileri hatırlatan ve “Şimdi ne değişti” diye soran Kılıçdaroğlu, MHP’ye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “MHP Gül’ü eleştiriyorsa, oylamaya katılmamalı” dedi.
ntv
