CHP'de Çatlak Büyüyor

CHP'de Çatlak Büyüyor

CHP'de sular durulmuyor! Rize'de CHP İl başkanı görevden alındı, yönetim istifa etti.

Rize'de, milletvekili adayı belirleme sürecinde ters düştüğü CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile ilgili sosyal medyada 'tetikçi' ifadesini kullandığı ileri sürülen CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, parti genel merkezi tarafından görevden alındı. Aslankaya'nın görevden alınmasına tepki gösteren il yönetim kurulu üyeleri de topluca istifa etti.

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, milletvekili adayı olarak belirlediği bir ismi genel merkeze bildirince, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu bu isme karşı çıktı ve başka bir isim önerisinde bulundu. Bunun üzerine Aslankaya ile Bekaroğlu arasında tartışma başladı. CHP Rize İl Başkanı Aslankaya, önceki gün sosyal medyada görevden alınacağına dair söylentiler çıkarıldığını belirterek, bu söylentileri Bekaroğlu'nun çıkarttığı imasında bulunarak, 'Bu söylentileri çıkaran kişi önce gelsin Rize'den milletvekili adayı olsun görelim. Öyle bedavadan milletvekilliği yok. Bu yaygarayı yapan tetikçilerin başında olan kişi hangi gün, hangi partide olduğunu açıklasın. AKP mi, yoksa Saadet Partisi mi? Şimdi sıra CHP'ye geldi' ifadelerine yer verdi, 'Tetikçileri dikkate almıyorum' diyerek paylaşımı noktaladı.

GÖREVDEN ALINDI, YÖNETİM İSTİFA ETTİ

CHP Genel Merkezi dün akşam Rize İl Başkanlığı'na gönderdiği yazı ile Aslankaya'nın il başkanlığı görevinden alındığını duyurdu. Yazıda Aslankaya'nın genel merkezde siyasi danışman olarak görevlendirileceğine yer verildi. Bu gelişme üzerine CHP Rize İl yönetim kurulu üyeleri Aslankaya'nın görevden alınmasına tepki amacıyla topluca görevlerinden istifa etti.

Görevden alındığını doğrulayan Aslankaya ise, siyasi danışmanlık görevini kabul etmeyeceğini belirterek önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklama yapacağını söyledi.