CHP ideolojik saplantı içinde

CHP ideolojik saplantı içinde

AK Parti ve MHP’nin üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda uzlaşmasına rağmen...



AK Parti ve MHP’nin üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda uzlaşmasına rağmen, CHP’nin yasakçı tavrını değiştirmemesi tepkilere sebep oluyor. CHP’nin yasakçı tutumunu eleştiren eski CHP’li vekiller, başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda atılan adımları da olumlu karşıladı.


“CHP, İDEOLOJİK SAPLANTI İÇERİSİNDE”
CHP içerisindeki antidemokratik tutum sebebiyle partisinden istifa eden eski Hakkari milletvekili Esat Canan, “Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasından yanayım. Konu hak ve özgürlükler çerçevesinde değerlendirilmeli” dedi.
“Yasağın, hak ve özgürlükler çerçevesinde hiçbir gerekçesi olamaz. Artık bu bir sorun olmaktan çıkmalıdır. Hizmet veren ve hizmet alan ayrımının yapılması durumunda uygulamada bir takım sıkıntılar kısa vadede olur. Uzun vadede sorun yaşanmaz. Ancak bu ayrımı da yapmamak lazım. Yasak tamamen kalkmalı” diyen Esat Canan, eski partisi CHP’nin de tutumunu eleştirerek şunları söyledi:
“CHP’nin antidemokratik tutumu değişmiyor. CHP’nin kamuoyunda destek göremeyişinin en büyük sebebi de toplumla bütünleşmeyen bir siyaset gütmesi. Hâlâ ideolojik saplantılar içerisinde davranıyorlar.”
“MECLİS KARARINA SAYGI GÖSTERMEK GEREKİYOR”
Eski Diyanet İşleri Başkanı ve eski CHP milletvekili ve Bakan Prof. Lütfi Doğan ise, “Millet iradesinin tecelligahı olan Meclis’in verdiği karara saygı göstermek lazım” diye konuştu. Türkiye’nin içerde ve dışarıda çok önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Doğan, “Meclis’in verdiği kararı olumlu karşılamak gerekir” ifadelerini kullandı.