Cezayir Cumhurbaşkanı :  Fas ile ilişkilerimizin Geldiği Nokta Üzüntü Verici Ve Bu Noktadan Geri Dönüş İmkanı Yok

Cezayir Cumhurbaşkanı : Fas ile ilişkilerimizin Geldiği Nokta Üzüntü Verici Ve Bu Noktadan Geri Dönüş İmkanı Yok

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, komşu Fas ile ilişkilerinde “dönüşü olmayan” noktaya gelinmesinden üzüntü duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tebbun, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna verdiği mülakatta bölgesel ve uluslararası gelişmeleri değerlendirdi.

Tebbun, ülkesinin Fas ile ilişkilerinin dönülmez bir noktaya geldiğine dikkati çekerek, “Fas ile ilişkilerimizin geldiği nokta üzüntü verici. Bizim tavrımız tepkiseldir.” dedi.

Cezayir-İspanya ilişkilerine de değinen Tebbun, bu ülkeyle ticari ilişkilerin daha çok özel sektörde sürdüğünü ve Cezayir’in İspanya'ya doğal gaz ihracına devam edeceğini dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daveti üzerine mayısta Moskova’ya resmi ziyarette bulunacağını belirten Tebbun, Cezayir’in Ukrayna krizinde ara buluculuk rolü oynamaya hazır olduğunu ve bu konuda yeterli güvenilirliğe sahip birkaç ülkeden biri olduğunu ifade etti.

Tebbun, ülkesinin Fransa ile ilişkilerinin de gelgitli olduğuna işaret ederek Cezayir büyükelçisinin yakında Paris’e döneceğini kaydetti.

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Filistin davasının kendileri için merkezi bir dava olduğunu ve bunun neredeyse Cezayir’in iç meselesine dönüştüğünü ifade etti.