Cezaevinde ağır abi oldu
Hrant Dink cinayetinin zanlısı Ogün Samast tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nde kendini kitaplara verdi.
Agos Gazetesi'nin Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın 1 yıldan fazla tutuklu bulunduğu ünlü mahkumların yeni adresi Kandıra F tipi Cezaevi'nde kendini kitap okumaya verdiği ve zaman zaman mahkumlarla sohbet toplantıları yaptığı öğrenildi. 17 yaşındaki Ogün Samast, 18 Ocak 2007'de gözaltına alındığında 55 kiloydu. 21 Ocak'ta tutuklanarak, ünlü mahkumların yeni adresi Kandıra F Tipi Cezaevi'ne kondu.
YEMEKLER YARADI, 26 KİLO ALDI
Yargılanması halen devam eden O.S'nin Kocaeli Devlet Hastanesi'nde muayene getirilirken dikkatlerden kaçmayan kiloları gözleri Kandıra Cezaevi'ne çevirdi. Yakınları, Ogün Samast'ın bir yılda 26 kilo almasında, Kandıra Cezaevi'nin zengin yemek mönüsünün büyük payı olduğu görüşünde. Ogün Samast'ı Çarşamba günü ziyaret etmek için Kandıra Cezaevi'ne gelen bir yakını, “Ogün Samast. hapse girmeden önce hareketli bir çocuktu. Top oynar ve formunu korurdu. Hapse girdikten sonra hareketsiz kaldı. Cezaevinin yemekleri de oldukça iyi. Şişmanladı” dedi.
KOĞUŞTA TOPLANTI YAPIYOR
Ogün Samast'ın cezaevinde sürekli kitap okuyarak kendisini geliştirdiğini anlatan bir cezaevi görevlisi, “İlk zamanlar hiç okumaz sürekli fevri davranışlar gösterirdi. Ama zamanla ne olduysa, sakinleşip kendini kitaba verdi. Kütüphaneden sürekli kitap alıyor ve okuyor' dedi. Görevli, Ogün Samast'ın okuduğu kitaplar sayesinde ciddi bir bilgi birikimine sahip olmaya başladığını ve koğuş arkadaşlarına ve her hafta bir araya geldiği arkadaşlarına sohbetler verdiğini söyledi.
Kale gibi korunuyor
İzmit'e 20 kilometre, Kandıra'ya 10 km mesafede taş zemine inşa edilen Kandıra Cezaevi'nin çevresinde, Adalet Bakanlığı çalışanlarının lojmanları dışında yerleşim birimi bulunmuyor. Görünüm itibarıyla bir kaleyi andıran ve tünel kazarak kaçmanın imkansız olduğu cezaevinde havalandırma alanlarının etrafı, 8 metre yükseklikteki beton duvarlarla çevrili. 373 mahkûm kapasiteli Kandıra Cezaevi'de misafirleri arasında Veli Küçük, Alaattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz, Sedat Peker, Vedat Ergin, Erol Evcil, Louai Saka, Hadi Özcan, Sedat Şahin, Kemal Kerinçsiz başta olmak ünlü isimler de kalıyor.
