Cevdet Yılmaz Açıkladı!  Zenginlerden Daha Çok Vergi Alınacak

Cevdet Yılmaz Açıkladı! Zenginlerden Daha Çok Vergi Alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Gelir düzeyine göre vergi ödenmesini hedef alıyoruz

Katma Değer Vergisi'ne (KDV) artış yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, temmuz ayında Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Karara göre mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18 Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi. Bazı mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8 Katma Değer Vergi oranı ise yüzde 10 oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı Habertürk TV canlı yayınında, 'gelir düzeyine göre vergi ödenmesine' dair bir çalışma yapılıp yapılmadığına dair soruya yanıt verdi.

"Gelir düzeyine göre vergi ödenmesini hedef alıyoruz"
"Doğrudan vergilerin payının artması gerektiğine yürekten inanıyorum" diyerek gelire göre vergi ödenmesini hedeflediklerini bildiren Yılmaz, "Gelir düzeyi ne olursa olsun herkesten aynı vergiyi almak değil, gelir düzeyine göre arttıkça daha fazla vergi ödenmesi daha adaletli. Dolaylı vergi yoğun olduğunda bu ayrımı yapamıyorsunuz" dedi.

"Mevcut yapıyı tartışmamız gerektiğine inanıyorum"

Yılmaz konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti.

"Ben de eski bir planlamacı, kalkınmacı olarak mevcut yapıyı tartışmamız gerektiğine inanıyorum.

Dolaylı vergilerin payı çok yüksek, doğrudan vergiler nispeten düşük. OECD, gelişmiş ülkelerle mukayese edin. Önümüzdeki dönemde toplam vergi gelirlerini değiştirir ya da değiştirmezsiniz o ayrı bir tartışma.