Cenin’in batısında bir Filistinli genç şehit oldu

Cenin’in batısında bir Filistinli genç şehit oldu

İsrail işgal güçleri, Cenin'in batısındaki Silat el-Haritiya kasabasına düzenledikleri baskında genç bir Filistinliyi şehid etti

İşgalci İsrail güçlerinin, Batı Şeria’nın Cenin kentine bağlı Sile el-Harithiyye beldesine düzenlediği baskın sırasında açtığı ateş sonucu bir Filistinli genç şehit oldu, 3 kişi yaralandı.

Filistinli kaynaklar, 22 yaşındaki Ahmed Saed Şahade Ziyud’un, İsrail askerlerinin baskın sırasında açtığı gerçek mermilerle göğsünden vurularak ağır yaralandığını, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğunu bildirdi.

Filistin Kızılayı daha önce yaptığı açıklamada, Sile el-Harithiyye’de göğsünden gerçek mermiyle vurulan bir gence olay yerinde kalp ve solunum masajı uygulandığını, ardından hastaneye sevk edildiğini belirtmişti. Ancak gencin daha sonra şehit olduğu açıklandı.

İşgalci İsrail güçlerinin akşam saatlerinde beldeye baskın düzenlediği ve sivillere gerçek mermilerle ateş açtığı, bu saldırı sonucunda bir kişinin şehit olduğu, 3 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Kabatya’da bir çocuk daha şehit edildi

Öte yandan, Cenin’in güneyindeki Kabatya beldesinde 16 yaşındaki Rayan Ebu Maalla, işgalci İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit oldu.

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin beldeye baskın düzenleyerek doğrudan ateş açtığını, ağır yaralanan Ebu Maalla’ya Filistin Kızılayı ekiplerinin ulaşmasının engellendiğini ve gencin kan kaybı sonucu şehit olduğunu aktardı. İsrail askerlerinin daha sonra çocuğun naaşını alıkoyduğu bildirildi.