Cenazeler Yataklarında Çürüyor

Cenazeler Yataklarında Çürüyor

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, kompleksteki su ve oksijen kesintileri ve bölümlerde tonlarca tıbbi ve tıbbi olmayan atık birikmesi nedeniyle Nasır Tıp Kompleksi'ndeki durumun dayanılmaz olduğunu doğruladı.

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, Nasır Tıp Kompleksi'nde jeneratörün durması ve oksijenin tükenmesi sonucu 8 hastanın hayatını kaybettiğini, bu hastaların 4 gündür hastalar arasında yataklarında yattıklarını doğruladı.

Bakanlık, "sekiz şehidin cesetlerinin şişmeye ve çürüme belirtileri göstermeye başladığını, bunun da diğer hastalar için tehlike oluşturduğunu" ve işgal kuvvetlerinin cesetleri çıkarıp gömmeyi reddettiğini açıkladı.

Bakanlık, uluslararası kuruluşlara, 8 şehidin naaşlarının Nasır Tıp Kompleksi'ne defnedilmesi için İsrail işgaline baskı yapılması çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra ise Nasır Tıp Kompleksi'ndeki durumun dayanılmaz olduğunu ve sağlık personeli ile hastaların hayatı için gerçek bir tehlike oluşturduğunu doğruladı.

Oksijen ve gerekli tıbbi bileşenlerin yetersizliği nedeniyle sağlık ekiplerinin hastalara tıbbi bakım sağlayamadığını sözlerine ekledi.

Al-Kudra, 45 hastanın Nasır Tıp Kompleksi'nden diğer hastanelere nakledildiğini, işgalin halen 110 hastanın tahliyesini geciktirdiğini belirtti.

Elektrik jeneratörünün durması sonucu Nasır Tıp Kompleksi'nin tamamında su ve oksijenin kesildiğini, kompleksin bölümleri ve avlularında tonlarca tıbbi ve tıbbi olmayan atığın biriktiğine dikkat çekti.

Al-Kudra, kompleksin askerileştirilmesinin durdurulması, acil tedavi ve insani ihtiyaçların karşılanması ve 4 gün boyunca gerekçesiz olarak gözaltında tutulan personel ve hastaların serbest bırakılması için uluslararası kurumlara işgale daha fazla baskı yapma çağrısında bulundu