Çelik: Lafla Çağdaşlık Olmaz
Van'a 2 gündür açılış, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik...
Van'da bilişim lisesinin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Lafla çağdaşlık olmaz. Bazıları çağdaşlığın lafını yapıyor. Biz vatandaşımıza çağdaşlığı yaşatıyoruz. Aradaki fark budur. Çağdaşlık icraat ister. Çağdaşlık, pratik ister, uygulama ister. İşin içine yüreğinizi koymayı gerektirir." dedi.
Van'a 2 gündür açılış, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Vanlı iş adamı Münci İnci tarafından İskele Caddesi'nde yaptırılan 12 derslikli, 103 öğrencisi bulunan Münci İnci Bilişim Anadolu Teknik Lisesinin açılış törenine katıldı.
Açılış programında bir konuşma yapan Bakan Çelik, bazılarının çağdaşlık lafını yaptıklarını belirterek, çağdaşlığın lafla değil icraatlarla olacağını söyledi.
Kendilerinin çağdaşlığı lafla değil yaşatarak gösterdiğini belirten Çelik, "Biz vatandaşımıza çağdaşlığı yaşatıyoruz." dedi.
Mecliste halka bir söz verdiğini ve bu yıl 3 milyar dolar yatırım yapacaklarını söylediğinde muhalefetten sesler yükseldiğini belirten Bakan Çelik, "(Sayın Bakan ne ile yapacaksınız? Kaynak gösterin dediler.) Dedim ki kaynak Türkiye'dir. Bu iş maharet ister. TOKİ ile 1 katrilyonluk anlaşma yaptık. TOKİ 2008'de bize 1 katrilyonluk okul yapacak. Biz onlara 200 trilyon lira para ödeyeceğiz. Gençlerin ve çocukların cehaletten kurtarılması gerekir. Bu sosyal sorumluluk, aydın olmanın ve kendisini başka insanlardan da sorumlu sayan insan vicdanının gereğidir. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında, bugüne kadar Türkiye çapında, 28 bin derslik yapıldı" diye konuştu.
LAFLA ÇAĞDAŞLIK OLMAZ
2007 yılında ABD'deki Brown Üniversitesinin 7. e-devlet raporunu yayınladığını bildiren Bakan Çelik, "2007 yılının sonunda Türkiye e-devlet uygulamasında, Almanya'nın da önüne geçerek dünyada 8. sırada yer aldı. Bu işin öncülüğünü yapan bakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Milli Eğitim Bakanlığında, ortaöğretim kurumları sınavına müracaatlar, elektronik ortamda alınıyor. Milli Eğitim Bakanlığının sadece bu işten karı, 10 trilyon Türk lirasıdır. Lafla çağdaşlık olmaz. Bazıları çağdaşlığın lafını yapıyor. Biz vatandaşımıza çağdaşlığı yaşatıyoruz. Aradaki fark budur. Çağdaşlık icraat ister. Çağdaşlık, pratik ister, uygulama ister. İşin içine yüreğinizi koymayı gerektirir" şeklinde konuştu.
Bilişimin, beşikten mezara kadar değil, anne rahminden ölünceye kadar hayatın içinde yer aldığını aktaran Çelik, kendi iktidarları döneminde Türkiye'deki bilişim sektörünün yüzde 400 büyüdüğünü söyledi.
Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı süre içinde, Türkiye genelinde okullara 600 bin adet bilgisayar gönderildiğini ve Van'a da gönderilen bilgisayar sayısının ise 5 bin adet olduğunu ifade etti. İş adamı Münci İnci ise törende yaptığı konuşmada, donanımlı bir liseyi gençlere emanet etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Van'da bir kız öğrenci yurdu yaptıracağını bildirdi.
Okulun açılışını Münci İnci ile yapan Bakan Çelik, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.
Törene katılan İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı öğrencilere tanıtan Çelik, Demircan'ın bu okuldaki 50 öğrenciyi tatile götüreceğini bildirdi.
