Çeçenistan'da Rus Konvoyu İmha Edildi

Çeçenistan'da Rus Konvoyu İmha Edildi

Birinci savaş'tan beri Rus işgal güçlerine karşı mücadele veren Ünlü Çeçen Komutanı Mahran İzrailov Rus işgalcilerin askeri konvoyuna saldırı düzenledi.

Alınan bilgilere göre, Komutan Mahran ve komutasındaki mücahidler akşam saatlerinde operasyon gerçekleştirdiler. Çeçenistan Doğu Cephesi Komutanı Aslanbek Vadalov'a bağlı Tsentorroy bölge Komutanı, birinci savaş'tan beri Rus işgal güçlerine karşı mücadele veren Ünlü Çeçen Komutanı Mahran İzrailov Rus işgalcilerin askeri konvoyuna saldırı düzenledi. Aldığımız bilgilere göre, Komutan Mahran ve komutasındaki mücahidler akşam saatlerinde operasyon gerçekleştirdiler.
Akşam saatlerinde telefonla bilgi veren Komutan Mahran Tsentoroy ve Tezen-Kala bölgesinde hareket eden Rus işgalcilerin askeri konvoyuna başarılı bir saldırı gerçekleştirdiklerini anlattı.
Komutan Mahran'ın verdiği bilgiye göre, Rus işgalcilerin 3 "BTR" tipi zırhlı araç ve 1 "URAL" tipi askeri kamyon saldırı sonucunda imha edildi. Akşam saatleri olması nedeniyle rus işgalcilerin askerleri arasında ne kadar kayıp olduğunu öğrenemediklerini söyleyen Komutan Mahran, ancak en az 15 işgalcinin ölmüş veya yaralanmış olması gerektiğini vurguladı.
Komutan Mahran mücahitler arasında hiç kayıp olmadığını ve bölgede kontrol mücahidlerin elinde olduğunu ve kış boyunca bölgede kalacaklarını söyledi.
"Kış hazırlıklarını bu bölgede yaptık buradan hiç bir yere gitmeye niyetimiz de yok. Buraya gelen karşısında bizi bulur" diyen Komutan Mahran mücahidlerin morali çok iyi olduğunu söyledi.

Çeçen-Online