Çeçenistan'da Çatışmalar
20 Nisan 2008 tarihinde yerel saat ile 20.00 sularında 400-500 kişilik mücahit birlikler, Urus-Martan ve Açhoy-Martan bölgelerinde bulunan...
20 Nisan 2008 tarihinde yerel saat ile 20.00 sularında 400-500 kişilik mücahit birlikler, Urus-Martan ve Açhoy-Martan bölgelerinde bulunan köylere girmişti. Yapılan operasyon ile ilgili kavkaz center da belirtilen haberlerde mücahitlerin oldukça başarılı bir temizlik operasyonu yaptıkları anlaşılıyor.
Çeçenistan Batı Cephesi ve genel askeri ikinci emir yardımcısı komutan Emir Tarhan ın komuta altındaki mücahit birliklerin girdiği köylerde bazılarının Bamut, Yandi-Kotar, Ashhoy-Kotar, Gehi-Çu, Şalaji olduğu bildirildi.
Operasyon sırasında 15 işbirlikçi Kadirov askeri esir alınırken, operasyon hakkında gelen son bilgilere göre 23 işbirlikçi yok edildi.
Operasyon kapsamında bu bölgelerde yer alan kukla yönetim binaları ve ihanet eden hainlerin evleri yakılıp kül edildi. Çok sayıda kukla "polislerin" araçları da imha edildi.
Ayrica mücahitlerin gerçekleştirdikleri bu temizlik operasyonunda Rus işgalci mevkileride yoğun ateş altına tutulduğu belirtildi.
Yapılan operasyonun Kafkasya mücahitleri Emiri Dokka Umarov tarafından onaylanan ilkbahar-yaz 2008 kapsamında olduğu ifade edildi.
Batı cephesi komutanı Tarhan Gaziyev yaptığı açıklamalarda, operasyon sırasında Açhoy-Martan'ın civarındaki tüm yerleşim yerleri mücahitlerin kontrol altın geçtiğini, operasyonun bölgelerdeki aktif Rus yanlıların ortadan kaldırılması hedeflendiğini bildirdi. Emir Tarhan operasyonun başarı ile gerçekleştiğini söyledi. Operasyon sırasında mücahitlerin kayıp verip verilmediğini bilinmiyor.
Vedeno'da çatışmalar..
Doğu cephesinin bahar günleri ile artan operasyonlarına bir yenisi de Vedeno bölgesinde eklendi.
Komutan Zelim idaresinde ki mücahitler Vedeno yu işgalci ve işbirlikçileri için geçmiş yıllarda olduğu gibi ateşten bir çembere çeviriyorlar. Vedeno bölgesinde ormanlık alanlarda çatışmalar yaşandı.
Artan bahar operasyonlarına engel olabilmek için işgalci ve yandaşları ormanlık bölgeleri teftiş etme ve kritik bölgeleri mayınlama çalışmalarına mücahitlerden cevap geldi.
Gerçekleşen çatışmada en az 3 düşman askerinin öldüğü belirtildi.
Bu sene bahar operasyonları için özellikle şehir bölgelerine girip işgalci askerlerini ve özellikle de işbirlikçi hainleri cezalandıran mücahitlerin, dağlık ve ormanlık bölgelerde işgalci ve yandaşlarına bu bölgelere girdiklerinde çok büyük darbeler vurma gücüne sahip olduğu açıkça gözükmektedir.
alkavkaz
