Cavuşoğlu Aksa'yı Ziyaret Etti

Cavuşoğlu Aksa'yı Ziyaret Etti

Kudüs - İstanbul (dpa) - Anadolu - Reuters: Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'nin konuğu olmasının ardından bugün Çarşamba günü Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti.

Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı (WAFA) bugün, Bakan Oğlu'nun, Naftali'nin protestolarına rağmen, Kudüs'teki İslami Vakıf Departmanından bir heyet eşliğinde, İsrailli bir refakatçi olmadan Mescid-i Aksa'yı ziyaret ettiğini ve avlularını gezdiğini bildirildi

Dün Salı günü Ramallah'taki cumhurbaşkanlığı merkezinde Türk bakanı kabul eden Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Riyad el Maliki ile de bir araya geldi ve Türk-Filistin Ortak Bakanlar Komitesi toplantısına başkanlık etti.
Bakan ziyareti sırasında, "Camii Mescid-i Aksa'da yaşanan olayların tüm Müslümanları üzdüğünü" belirterek, "İsrail'in Mescid-i Aksa'yı işgali sonucu hayatını kaybeden tüm Filistinlilere rahmet" diledi.
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Çarşamba günü daha önce yayınladığı bir belgede,

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin Filistin-İsrail ihtilafına "barışçıl" bir çözüm için "olumlu bir etkisi" olacağını söyledi.
Türk bakan İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile Tel Aviv'de yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, iki ülkenin sivil havacılık müzakerelerinin yeniden başlaması da dahil olmak üzere birçok alanda ilişkileri "canlandırma" konusunda anlaştığını ekledi.