"Çabalarımıza Devam Edeceğiz"

"Çabalarımıza Devam Edeceğiz"

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı'nda Almanya Başbakanı Angela Merkel'i kabul etti.İki lider görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Hollande, özellikle Minsk anlaşmasının kendileri için önemine vurgu yaparak anlaşmanın tamamen uygulanmasının zaman alabileceğine işaret etti.

Minsk anlaşmasının defalarca ihlal edildiğinin altını çizen Hollande, "Anlaşmanın uygulanması için Normandiya Dörtlüsü çerçevesinde çabalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Alman Şansolye Merkel de Minsk anlaşmasının önemine vurgu yaparak "Ukrayna henüz rahata kavuşmuş değil. Biz elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Hollande, Yunanistan konusunda da "Yunanistan avro bölgesindedir ve avro bölgesinde kalmalıdır" sözlerini yenilerken AB'nin Yunanistan konusunda elinden geleni yapması gerektiğini belirtti.

Avro bölgesinden çıkış senaryosu gibi bir durum olmadığına vurgu yapan Hollande, Fransa'nın Yunanistan ile ilgili tutumunun değişmediğini kaydetti.

Almanya Başbakanı Merkel de Yunanistan'ın mali yardım anlaşmasını uzatma talebiyle ilgili "Şu an görüşmeler kapsamında önemli ve gerekli iyileşmeler olmalı ki biz bunu Bundestag'da gündemimize alalım" ifadelerini kullandı.

(AA)