Büyük Birlik Partisi Lideri: İsrail ile Bir Problemimiz Yok

Büyük Birlik Partisi Lideri: İsrail ile Bir Problemimiz Yok

Büyük Birlik Partisi lideri, Türkiye-İsrail ilişkileriyle ilgili skandal bir açıklama yaptı

Cumhur İttifakı bileşenlerinden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Siyonist İsrail rejimine bakış açılarını ortaya koyan açıklamalarda bulundu.

Destici’nin açıklamalarının, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Siyonist rejime yaptığı ziyaretin ardından gelmesi dikkat çekti.

Çavuşoğlu, siyonist rejime yaptığı ziyaretle ilgili olarak “İsrail’le normalleşiyoruz” tabirini kullandı.

Destici’nin açıklamaları şu şekilde:

"İsrail'le temelde bir sorunumuz yok"

"Bizim İsrail ile temelde bir problemimiz yok. Bizim İsrail ile ilişkilerimiz niye geriliyor, niye bozuluyor? Bunun sebebi ise Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasıdır. Birincisi İsrail, Kudüs'ün hem Müslümanların hem Hristiyanların hem de Yahudilerin yani üç dinin de kutsal şehri olduğunu kabul eder ve böyle bir tavır ortaya koyarsa problem yok. İkincisi bizim yani Müslümanların ilk kıblesi Mescid-Aksa'dır. Dolayısıyla bizim için oranın dokunulmazlığı vardır. Oraya askerini, polisini sokmayacak, oradaki Müslümanlara ibadet ederken müdahale etmeyecek. Üçüncüsü de işgal ettiği topraklar var. Uluslararası hukuku hiçe sayarak yeni işgaller yapması, işte orada Filistinlileri katletmesi, zulme uğratması ve topyekun Filistin'i, siyonist İsrail devleti haline getirmek istemesine bizim itirazımız var. Bizim başından beri önerimiz iki devletli bir çözümdür. Keşke baştan hiç İsrail kurulmasaydı ama artık olmuş. O zaman burada İsrail'den daha çok Filistin devletinin toprağı vardır. İsrail, bunu bilecek ve buna göre tavır koyacak. İsrail, Filistinlilere saygı gösterecek. Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmekten vazgeçecek." (Ajanslar)