"Bu Hükümet Kadar İsrail Yanlısı Bir Hükümet Olmamıştı "

"Bu Hükümet Kadar İsrail Yanlısı Bir Hükümet Olmamıştı "

Lordlar Kamarası Üyesi: Bu Hükümet Kadar İsrail Yanlısı Bir Hükümet Olmamııştı

Times of Israel'in bildirdiğine göre, Lordlar Kamarası'ndan yüksek profilli bir İngiliz delegasyonu, giderek yakınlaşan ilişkileri güçlendirmek amacıyla Pazar günü dört günlük bir bilgi toplama görevi için İsrail'e gitti.

Avrupa Liderlik Ağı ve İngiltere-İsrail için Tüm Partiler Parlamento Grubu tarafından organize edilen ve kolaylaştırılan 20 üyeli delegasyonda eski Muhafazakar Parti lideri Michael Howard ve İşçi Partisi siyasetçisi David Watts yer alıyor.

Ziyaret sırasında, El-Aksa Kutsal Mabedi'nin El-Burak Duvarı'nı (İsrail'de Batı Duvarı olarak bilinir), Kurtarıcı Lutheran Kilisesi ve Kutsal Kabir Kilisesi'ni ziyaret ettiler. Daha sonra Knesset'e geçerek Knesset Başkanı Amir Ohana ve diğer milletvekilleri ile görüştüler.

Ayrıca, Birleşik Krallık'ın Holokost sonrası sorunlar özel elçisi Eric Pickles, Tel Aviv'den Yahudi Telgraf Ajansı'na verdiği demeçte, heyetin İsrailli yetkililerle toplantılar yaparak Başbakan Benjamin Netanyahu'nun tartışmalı kontrolleri sıkılaştırma planlarına ilişkin endişeleri ele alma fırsatı bulduğunu söyledi. Yargıtay.

İşgal altındaki Batı Şeria'daki güvenlik endişeleriyle ilgili sorunlar da gündeme getirildi. Bu yıl işgal altındaki Batı Şeria'da, özellikle Nablus ve Cenin'de İsrail baskınlarının sayısında bir artış oldu ve buna zaman zaman İsrail güçlerine karşı çıkan yasadışı yerleşimcilerin uyguladığı şiddet de eklendi.

Pickles, "İsraillilerle yaptığımız tartışmaların çoğu felsefi olmaktan çok pratik konular üzerineydi" dedi.

"İsrail'i teröre karşı savaşta iyi bir müttefik olarak görmekten inovasyonda bir ortak olarak görmeye geçtik. Kibar ve ilgili bir konumdan ekonomilerimizin giderek daha fazla entegre olduğu bir konuma geçtik."

Heyet dün ayrıca Gazze'nin İsrail ile kuşatma altındaki Gazze Şeridi arasında işleyen tek ticari terminali olan Kerem Şalom (Erez) sınır kapısını da ziyaret etti . İsrail, Filistin yerleşim bölgesinde yıllarca süren abluka sırasında 2006'dan bu yana Gazze Şeridi ile üç ticari terminali kapatmıştı.

Heyetin İsrail ziyareti, Netanyahu'nun Mart ayında Londra'da Downing Caddesi önünde İngiliz mevkidaşı Rishi Sunak ile görüştüğü yüzlerce kişinin protesto amacıyla toplandığı İngiltere ziyaretinin ardından geldi.

Pickles, "İktidarda daha İsrail yanlısı bir hükümetin olduğu bir duruma sahip olduğumuzdan şüpheliyim," dedi ve ardından Kral Charles'ın bir sonraki ziyaretini İsrail'e yapacağını umduğunu ifade etti. Pickles, "Gelmesi onun için harika bir şey olur," diye ekledi.

Kaynak:TEVHİDHABER