Blinken'den İran Açıklaması

Blinken'den İran Açıklaması

Blinken: İran'ın nükleer sorunuyla yüzleşmenin en iyi yolu anlaşmaya geri dönmek

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken bugün Salı günü, nükleer anlaşmaya geri dönmenin İran'ın nükleer sorunuyla yüzleşmenin en iyi yolu olduğunu söyledi.

Amerikan medyası, Kongre'den önceki bir konuşmada Blinken'den alıntı yaparak şunları söyledi: "Nükleer anlaşmadan çekilmek herhangi bir sonuç vermedi ve nükleer anlaşmaya geri dönmenin İran'ın nükleer sorunuyla yüzleşmenin en iyi yolu olacağına inanıyoruz. dedi

Blinken, İran'a karşı güç kullanımının nükleer programında bir azalmaya yol açmayacağına işaret ederek, Tahran'ın birkaç hafta içinde nükleer savaş başlığı üretimine ulaşabileceğine işaret etti.

"İranlı müzakereci, anlaşmanın şubat sonunda tamamlanacağını söylerdi, şimdi ise nisan ayındayız" diye ekledi. .

Aynı bağlamda İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Saeed Khatibzadeh Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "İran, Çin, Rusya ve Avrupa ile ilgili Viyana'daki görüşmelerin sona erdiğini" söyledi ve "geriye kalanın sadece Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili olduğunu" vurguladı.

Daha önce İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian, "nükleer anlaşmayla ilgili Viyana görüşmelerinde diplomatik araçların iyi çalıştığını" doğruladı ve "Tahran'ın iyi ve kalıcı bir anlaşmaya varmaktan çok uzak olmadığını" belirtti.

İran Nükleer Enerji Örgütü başkanı Mohammad Eslami, "Viyana müzakereleriyle ilgili teknik konuların tamamlandığını ve tanımlandığını" açıkladı.