Blinken  Ortadoğu Ziyareti Yapacak

Blinken Ortadoğu Ziyareti Yapacak

ABD Ortadoğu ziyareti yapacak

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in önümüzdeki günlerde işgal altındaki Batı Şeria, Fas ve Cezayir de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin'i ziyaret ederek bölgesel meseleleri ve Ukrayna'daki savaşı ele alacağını duyurdu .

Bakanlık Perşembe günü, 26 Mart'tan 30 Mart'a kadar sürecek olan Blinken turunun “İsrail” ve işgal altındaki Batı Şeria'da başlayıp Cezayir'de sona ereceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price yaptığı açıklamada, üst düzey ABD diplomatının Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile Rabat'ta "bölgesel güvenlik ve uluslararası gelişmeleri tartışmak" için bir araya geleceğini söyledi.

Price, Blinken'in “Rus hükümetinin Ukrayna'ya karşı savaşı, İran'ın istikrarsızlaştırıcı faaliyetleri, İsrail ile İbrahim Anlaşmaları ve normalleşme anlaşmaları, İsrail-Filistin ilişkileri ve olası bir anlaşma olasılığının korunması da dahil olmak üzere bir dizi bölgesel ve küresel öncelik konusunda ortaklarla istişarede bulunacağını” da sözlerine ekledi.