"Biz Birbirimizi Öldürdük ve Husiler Kazandı"

"Biz Birbirimizi Öldürdük ve Husiler Kazandı"

Yemen'de Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı askeri komutan Tarık Salih yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonuna bağlı siyasi güçlerin arasındaki ayrılıklardan dolayı kazanan tarafın Husiler olduğunu belirtti.

Ali Abdullah Salih'in yeğeni ve Yemen'in güneyindeki Aden şehrinde yerleşik olan Yemen Cumhurbaşkanlığı Muhafızları (Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı) milislerinin komutanı Tarık Salih, Suudi koalisyonuna bağlı siyasi ve askeri güçler arasındaki uyumsuzluk ve kaosu şiddetle eleştirdi.

El-Haber el-Yemeni haber sitesinin aktardığına göre Abu Dabi ile ittifak halinde olan bu komutan, Suudi koalisyonuna bağlı siyasi gruplardan yönlerini ve politikalarını yeniden gözden geçirmelerini istedi. Bu farklılıklardan "her şeyi yakacak bir kötülük" olarak bahsetti.

Yemen'deki gelişmeleri gözlemleyenlere göre, Yemen'de Suudi koalisyonuna bağlı iki grup arasındaki ciddi görüş ayrılıkları, birçok durumda şiddetli ve kanlı silahlı çatışmalara yol açtı. Bu, San'a'da konuşlanmış güçlerin sekiz yıllık savaşta zafer kazanmasına yol açan etkenlerden biri oldu.