Bin Zayed Taliban  Hükemeti ile Görüştü

Bin Zayed Taliban Hükemeti ile Görüştü

Bin Zayed, Taliban hükümetinin Savunma Bakanı Vekilini kabul etti

TERCÜMEHABER / TEVHİDHABER.COM

Afganistan Savunma Bakanlığı ve BAE resmi medyası Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Taliban hükümetinin savunma bakanı vekili Molla Muhammed Yaqoub'un ilişkileri güçlendirme konulu görüşmeler için Abu Dabi'de BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldiğini duyurdu.

Merhum Taliban lideri Molla Ömer'in oğlu Molla Yakup'un Birleşik Arap Emirlikleri cumhurbaşkanı ile görüşmesi, Taliban'ın üst düzey bir üyesi ile yabancı bir devlet başkanı arasında nadir görülen bir görüşme.

Afganistan Savunma Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, iki tarafın "BAE ile Afganistan arasındaki ikili ilişkileri ve iş birliğini ve diğer önemli konuları güçlendirmeyi" tartıştığını söyledi.

Emirlik Haber Ajansı, toplantının Pazar günü gerçekleştiğini bildirdi.

Afganistan'daki Taliban hükümeti, geçen yıl ABD liderliğindeki yabancı güçlerin yirmi yıllık savaşın ardından geri çekilmesiyle iktidara gelmesinden bu yana hiçbir ülkenin hükümetinden resmi olarak tanınmadı.

Yıllardır Taliban, hareketin üst düzey liderlerinin sık sık yabancı yetkililerle buluştuğu Katar'da bir siyasi büro işletiyor.

Emirlik Haber Ajansı, Taliban'ın bir başka önemli figürü olan Anas Haqqani'nin görüşmelerde varlığını gösteren resimler yayınladı.

Diplomatik kaynaklar, BAE'nin havalimanı yönetim sözleşmesi yoluyla Katar'ın Afganistan'daki diplomatik etkisiyle yüzleşmeye istekli olduğunu söyledi.