Biden Mısır, Kamboçya ve Endonezya'ya  Gidiyor

Biden Mısır, Kamboçya ve Endonezya'ya Gidiyor

29 Ekim 2022 Cumartesi 05:00 Uluslararası Bülten

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Beyaz Saray, ABD Başkanı JoeBiden'ın 11 Kasım'daki COP27 iklim zirvesine katılmak için Mısır'a gideceğini ve dünyayı "bu kritik on yılda" harekete geçmeye çağıracağını duyurdu.

Beyaz Saray yaptığı açıklamada, Biden'ın daha sonraABD ve ASEAN ülkeleri arasındakiyıllık zirve ve Doğu Asya Zirvesi'ne katılmak için 12 ve 13 Kasım'da Kamboçya'yı ziyaret edeceğini ekledi. Bundan sonra Biden'ın G20liderler zirvesine katılmak için 13-16 Kasım tarihleri ​​arasında Endonezya'yı ziyaret edeceğini söyledi .

Beyaz Saray basın sekreteri Karen-Jean-Pierre, Biden'ın COP27'yi "ABD'nin küresel iklim kontrolünü ilerletmek için yaptığı önemli çalışmaları geliştirmek ve en çok risk altındaki ülkelere iklim etkilerine karşı dirençli olmalarına yardımcı olmak için" kullanacağını söyledi.

Beyaz Saray, Biden'ın Endonezya'nın Bali kentinde iklim değişikliği ve Putin'in savaşının enerji, gıda güvenliği, satın alınabilirlik ve diğer önemli öncelikler dahil olmak üzere Ukrayna üzerindeki küresel etkisi gibi kilit sorunları ele almak için G20 ortaklarıyla birlikte çalışacağını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı