Biden: Gurur Duyuyorum

Biden: Gurur Duyuyorum

İsrail İlk müttefik olduğumuz ve daha barışçıl bir Ortadoğu yaratmak için çalıştığımız için gurur duyuyorum

- ABD Başkanı Joe Biden, Amerika ve İsrail'in daha müreffeh ve barışçıl bir Ortadoğu yaratmak için çalıştıklarına dikkat çekerek, ABD'nin "İsrail'in ilk dostları ve müttefiklerinden biri olmaktan gurur duyduğunu" söyledi.


Biden, Beyaz Saray'ın sözde İsrail devletinin "75. Anma Günü" münasebetiyle internet sitesinde yaptığı açıklamada, "İsrail Devleti'nin daimi bir dostu ve destekçisi olarak kariyerim boyunca çalıştım. ortaklığımızı derinleştirmek ve güçlendirmek için ve iki ülkemiz için tahakkuk eden faydaları kendim gördüm.
"Birlikte bilim, tıp ve teknolojide gelecek nesiller için insanımıza fayda sağlayacak önemli gelişmelere imza attık ve daha müreffeh, barışçıl ve bütünleşik bir Ortadoğu yaratmak için birlikte çalışmaya devam ettik
ABD Başkanı, ülkesinin "İsrail demokrasisinin direncinin bizim güçlü ve özel ilişkimizin mihenk taşı olduğunu kabul ettiğini" belirtti.

Biden yönetiminin geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun önerdiği ve ülkede İsrail'in daha önce tanık olmadığı kitlesel protestolara yol açan "yargı reformu" yasasını eleştirirken, Biden yönetiminin henüz Netanyahu'yu ziyarete davet etmediğini belirtmekte fayda var.

Kaynak : TEVHİDHABER