Biden, Erdoğan ile Görüştü

Biden, Erdoğan ile Görüştü

Biden, Erdoğan ile görüştü ve yönetiminin Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satılmasına verdiği desteği teyit etti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD Başkanı Joe Biden Salı günü yönetiminin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışına destek sağlamaya devam edeceğini doğruladı .

Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bu, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 zirvesi sırasında Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede geldi .

Açıklamada, Erdoğan ve Biden'in görüşmede, başta ticaret ve güvenlik olmak üzere iki ülke arasındaki mevcut ikili ilişkileri ele aldığı belirtildi.

Biden yaptığı konuşmada, geçtiğimiz Pazar günü İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini iletti .

Biden, Türk mevkidaşına Karadeniz üzerinden tahıl sevkiyatı anlaşması üzerindeki çalışmaları yeniden başlatma ve anlaşmayla ilgili Rusya-Ukrayna arasındaki farklılıkları çözme çabaları için de teşekkür etti.

ABD Başkanı , İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne (NATO) katılım sürecinde Türkiye'nin önemli bir oyuncu olduğuna dikkat çekti .