Beyrut Patlamasının Yıl Dönümünde Hizbullah'tan Açıklama

Beyrut Patlamasının Yıl Dönümünde Hizbullah'tan Açıklama

Hizbullah, Beyrut limanındaki patlamaya ilişkin tarafsız ve adil bir soruşturma talep ediyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün, Perşembe günü, Lübnan Hizbullahı, siyasi yatırım, mezhepçi kışkırtma ve popülist tekliflerden uzak tarafsız, adil ve şeffaf bir soruşturma talebi olan Beyrut limanındaki patlama konusundaki sağlam ve iyi bilinen tutumunu yineledi .
Al-Manar web sitesine göre, parti liman patlamasının ikinci yıldönümünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "4 Ağustos trajedisinin ikinci yıldönümü, Lübnan'ı ve halkını çekirdeğe çeken bu büyük ulusal trajedi, hala acı çekiyor. etkileri ve sonuçları her düzeyde her düzeyde hisediyoruz . Bu acı vesileyle, tüm şehitlerin ailelerine, Hristiyan ve Müslüman, Lübnanlı ve Lübnanlı olmayan tüm şehitlerin ailelerine ve ülke genelinde en derin taziyelerimizi yineliyoruz.”

“Geçtiğimiz iki yıl boyunca, güvenliği neredeyse deviren çok tehlikeli bir iç gerginliğe yol açan, yanlış ve asılsız suçlamalar ve çok sayıda kışkırtma içeren büyük bir yoğun siyasi kampanya ve medya kampanyası dalgasına tanık olduk. Özellikle Tayouneh bölgesinde çok sayıda mazlum şehidin düşmesine yol açan kanlı olaylardan sonra ülkenin istikrarı, fitneyi beşiğinde kırmak ve iç savaş isteyenlerin önünü kesmek için büyük çaba harcadık denildi

Açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı “Bugün, başından beri ifade ettiğimiz, adil, adil ve şeffaf bir soruşturma talebi olan bu konudaki kesin ve bilinen duruşumuzu, hukuk ilkelerine uygun olarak ve şeriat hükümlerine riayet ederek teyit ediyoruz. siyasi yatırımdan, mezhepçi tahrikten ve popülist tekliften uzak standartlar birliği ve adaletin tek elde eden olduğuna içtenlikle inanıyoruz.” denildi.