Beyoğlu esnafından polise teşekkür ziyareti

Beyoğlu esnafından polise teşekkür ziyareti

Beyoğlu'ndaki esnaf ve muhtarlardan oluşan bir grup, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a ziyarette bulunarak, “1 Mayıs'ta alınan güvenlik tedbirleri”



Beyoğlu'ndaki esnaf ve muhtarlardan oluşan bir grup, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a ziyarette bulunarak, "1 Mayıs'ta alınan güvenlik tedbirleri" sebebiyle "teşekkür" etti.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine gelen 11 kişilik grup, Cerrah ile makamında görüştü.
Cerrah, görüşme sırasında, Beyoğlu, Taksim ve İstiklal Caddesi'ndeki esnaf ve muhtarlardan oluşan ziyaretçilerin, "1 Mayıs'ta alınan tedbirler sonucu buradaki esnafın zarara uğramaması ve polisin kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etmek için geldiklerini" belirtti.
Celalettin Cerrah, "Polise olan desteklerinin devam ettiğinden, yaptığımız çalışmalardan memnun kaldıklarından, yıllar boyunca, 2003'ten beri Beyoğlu'nda kapkaçın, gasbın azaldığından ve asayiş olaylarının çok fazla miktarda düştüğünden bahsettiler. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmalarından da memnun kaldıklarını belirterek, bunun için de teşekkür etmek için geldiler" dedi. Ziyarette, muhtar ve esnaflara, desteklerinden dolayı "teşekkür" eden Cerrah; bunun, "iyi işler yapıldığının vatandaş tarafından da tasvip edildiğinin bir göstergesi" olduğunu dile getirdi. Cerrah, çalışmalarının Beyoğlu ilçesi gibi diğer ilçelerde de aynı şekilde devam edeceğini vurgulayarak, "İstanbul halkının huzur ve güvenliği için biz her türlü tedbiri alıp, kanunları uygulayıp, suçluları yakalayıp, adalete teslim etmeye devam edeceğiz. İnşallah yarın bugünden daha güvenli olacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Emniyet Müdürü Cerrah, bir gazetecinin, "Şişli'deki esnaf ve muhtarlardan da gelen oldu mu?" şeklindeki sorusu üzerine, bunun art niyetli bir soru olduğunu ve onların da gelebileceğini ifade ederek, bugün için Beyoğlu'ndaki muhtarlar ve esnafın randevu alıp ziyarette bulunduğunu dile getirdi.
Ziyarette muhtarlar da polisin çalışmalarından ötürü "teşekkür" ederek, Beyoğlu'nda suçların yaklaşık yüzde 60 oranında azaldığını gördüklerini dile getirdi.
"Taksim'de art niyetli, provokatif olaylar olabileceğini düşündüklerini" anlatan esnaf da "alınan tedbirlerden memnuniyet duyduklarını" belirtirken, "çok daha kötü şeyler olabileceğini" dile getirdi.
Olay çıktığında iş yerlerinin camlarının kırıldığını ve tedirgin olduklarını dile getiren esnaflar, olaylarla ilgili basındaki bazı haber ve yorumların da "yanlı" olduğunu belirttiler.