Beyaz Saray'dan  Yeni Nükleer Anlaşma Açıklaması

Beyaz Saray'dan Yeni Nükleer Anlaşma Açıklaması

Beyaz Saray'dan şok edici açıklama: İran'la nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması konusunda yakın bir anlaşma beklemiyoruz

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
Beyaz Saray Sözcüsü Karen Jean-Pierre, ABD'nin İran ile nükleer anlaşmayı canlandırma konusunda yakın bir anlaşma "beklemediğini" açıkladı.
ABD'nin Mayıs 2018'de çekildiği nükleer anlaşmayı canlandırmak için Tahran ve Washington arasında dolaylı görüşmeler geçen yılın Nisan ayından bu yana Avusturya'nın başkentinde gerçekleşiyor.
Karen Jean-Pierre'nin açıklamaları, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik devam eden saldırıları hakkında da konuştuğu bir basın toplantısında geldi.

Beyaz Saray sözcüsü, Tahran'ın Moskova'nın Ukrayna'ya saldırı başlatmak için İran yapımı insansız hava araçları kullandığını reddetmesinin zemininde İran'ı yalan söylemekle suçladı.

Jean-Pierre, "Rusya'nın İran insansız hava araçlarını orada hem askeri hem de sivil hedeflere karşı kullandığına dair yaygın kanıtlar olduğunu" söyledi.

Gazetecilere verdiği demeçte, "Hepiniz bu sabah Kiev şehir merkezinde bir İran insansız hava aracı saldırısının raporlarını gördünüz" dedi. Ancak İran bu konuda yalan söylemeye devam ediyor.”

Cumartesi günü, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian ülkesinin "Ukrayna savaşında hiçbir tarafa silah sağlamadığını ve vermeyeceğini" söyledi.


Kaynak:Haber Kaynağı