Beyaz Saray : Amerikan Askerleri  Suriye'de Kalacak

Beyaz Saray : Amerikan Askerleri Suriye'de Kalacak

Beyaz Saray: Suriye'de devam eden konuşlandırmamızdan geri adım atmayacağız

Dün, Pazartesi, Beyaz Saray, ABD'nin Suriye'deki yaklaşık 8 yıllık konuşlandırmasından geri adım atmayacağını söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby ise "Son günlerde yaşananlardan dolayı Suriye'deki Amerikan varlığında bir değişiklik olmadığını" açıklayarak, "IŞİD'e karşı misyonun devam edeceğini" sözlerine ekledi.

Al-Mayadeen'in Suriye muhabiri Cuma günü, bir füze saldırısının Fırat Nehri'nin doğusundaki Deyrizor kırsalındaki Koniko ve Al-Omar sahalarındaki ABD koalisyon üslerini hedef aldığını bildirdi.

Bu saldırılar hakkında yorum yapan ABD Başkanı Joe Biden, Ottawa'da ABD'nin "İran'la çatışma peşinde olmadığını" duyurdu.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke yakınlarındaki bir koalisyon üssüne düzenlenen insansız hava aracı saldırısında bir Amerikan askeri öldü, 6 asker de yaralandı , ABD ordusu ise İran merkezlerini bombalayarak karşılık verdi.

Daha önce New York Times, ABD'li yetkililerin Haseke'deki askeri üsse düzenlenen saldırıdan önce hava savunma sistemlerinin "tam olarak çalışır durumda olmadığını " söylediklerini aktarmıştı .

Suriye, topraklarında ABD güçlerinin varlığını reddediyor ve bunu bir işgal olarak nitelendiriyor. Bu güçlerin gitmesini defalarca talep etti.

9 Mart'ta ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Cumhuriyetçi Temsilci Matt Goetz tarafından sunulan bir karar taslağı üzerinde yapılan oylama sırasında ABD güçlerinin Suriye'den çekilmesini reddetti.

Goetz , Suriye'deki ABD kuvvetlerinin sayısının 900'e ulaştığını belirten karar taslağını geçtiğimiz Şubat ayında sunmuştu .

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı