BBC Muhabirinden Sızdırılmış Ses Kaydı: Hedef  Bölünmüş İran'dır

BBC Muhabirinden Sızdırılmış Ses Kaydı: Hedef Bölünmüş İran'dır

BBC muhabirinin sızdırılan ses dosyası, isyancçılar ve onların hamisi medyanın, İran'ı bölme ve parçalama hedefini nasıl takip ettiğini açıkça ortaya koyuyor.

Pazar gecesi BBC muhabiri Rana Rahimpur'un İran'ı parçalama ve bölme hedefi hakkında açıkça bilgi verdiği ve isyancıların perde arkasındaki amacın demokrasi değil, İran'ı bölmek olduğunu bildirdi.

Bu ses dosyasında Rahimpur, Suudi medyası Iran International'ın sadece ayrılıkçı partilerin liderleriyle röportaj yapılacağını ve bir platform verileceğini açıkladığını açıkça bildiriyor.

Rana Rahimpur, Instagram sayfasında bu ses dosyasının gerçekliğini onayladı.

Bu sızdırılmış ses dosyası, İran karşıtı medya muhabirlerinin isyanlar ve BBC ve International gibi medya hakkında en açık bildirimlerinden biridir.

Geçtiğimiz haftalarda İran Enternasyonalinin Tribünü, ayrılıkçı partilerin liderlerinin adeta hizmetindeydi. Öyle ki ayaklanmaların ilk yirmi gününde bu medyada toplamda 20'den fazla ayrılıkçı isimle 50 kez röportaj yapıldı. Tabii ki BBC, İran'ı parçalama, bölme, İran'da şiddet ve terör eylemlerini teşvik etme konusunda ayrılıkçıları kışkırtmaktan geri kalmadı. (Ajanslar)