Batı Şeria'da Yerleşimci Terörü

Batı Şeria'da Yerleşimci Terörü

Batı Şeria'nın kuzeyinde yerleşimcilerin düzenlediği saldırıda 59 Filistinli yaralandı.

Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Barqa köyünde onlarca aşırılık yanlısı yerleşimcinin Filistinlilerin evlerine düzenlediği saldırı ve iki taraf arasında başlayan çatışmalarda 59 Filistinli yaralandı. Ayrıca Filistinli bir yetkili, Siyonist rejimin Batı Şeria'nın kuzeyinde yerleşim yerleri geliştirme planını duyurdu.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentine bağlı Barqa köyüne Pazar akşamı bir grup İsrailli yerleşimcinin kurşun ve göz yaşartıcı gazla düzenlediği saldırıda 59 Filistinli yaralandı. .

Filistin Kızılayı, yaptığı basın açıklamasında, İsrail ordusu ve yerleşimcilerin Barka köyüne düzenlediği saldırıda şarapnelle yaralanan 4 Filistinli ile gözyaşı nedeniyle nefes darlığı çeken 55 Filistinliyi sağlık ekiplerinin tedavi altına aldığını duyurdu. .

Batı Şeria'nın kuzeyindeki yerleşimlerden sorumlu kişi Ghassan Deghles de yaptığı basın açıklamasında, "Humash" kasabasından bir grup yerleşimcinin Siyonist rejim askerlerinin desteğiyle köye girdiğini duyurdu.

Dağlaş, bu saldırının ardından yerleşimcilerle köy sakinleri arasında çatışma çıktığını ve bunun sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Bu Filistinli yetkiliye göre, yaklaşık 50 yerleşimci de köyün çevresindeki üç eve taşlarla saldırdı ve bazı arabaların camlarını kırdı.

Barqa köyünün Homesh yerleşimine yakın olması nedeniyle yerleşimciler tarafından sürekli hedef alınıyor.

Knesset (Siyonist rejimin parlamentosu) geçtiğimiz Mart ayında, boşaltılan yerleşim yerleriyle ilgili yasayı iptal ederek, Batı Şeria'da bulunan ve Hamesh yerleşimi de dahil olmak üzere 2005 yılında boşaltılan dört yerleşim yerine yerleşimcilerin geri dönmesine izin verdi.