Batı Şeria'da  Şehid Haberi

Batı Şeria'da Şehid Haberi

Filistin Sağlık Bakanlığı Çarşamba günü, 18 yaşındaki bir gencin El Bireh şehrinde İsrail işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bakanlıktan yapılan kısa açıklamada, "Mustafa Al-Yazuri" adlı gencin El Bireh kentindeki Jabal Al-Taweel'de işgal askerleri tarafından doğrudan kalbinden vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Bu, işgal güçlerinin bu sabah El Cezire muhabiri Sherine Abu Aqleh'i işgal altındaki Batı Şeria'da Cenin'e yönelik saldırıyı haber yaparken öldürmesinden sonra geldi.

Shireen Nasri Abu Aqleh 1971'de Kudüs'te doğan bir gazetecidir. El Cezire medya ağıyla çalışan Filistinli bir muhabirdir ve Beytüllahim'de tanınmış bir Hıristiyan aileden gelmektedir.

Önce Ürdün'deki Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde mimarlık okudu, ardından yazılı gazetecilik uzmanlığına geçti ve Ürdün'deki Yarmouk Üniversitesi'nden lisans derecesi aldı.

Mezun olduktan sonra Filistin'e dönen merhum kadın, UNRWA, Filistin'in Sesi Radyosu, Amman Uydu Kanalı, Miftah Vakfı, Monte Carlo Radyosu gibi çeşitli sitelerde çalıştı ve daha sonra 1997'de Al Jazeera uydu kanalında çalışmaya başladı.