Batı Şeria'da bir Filistinli genç şehit edildi

Batı Şeria'da bir Filistinli genç şehit edildi

Haber kaynakları Salı gecesi siyonist yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'nın güneyindeki bir köye düzenlediği saldırıda Filistinli bir gencin şehit edildiğini bildirdiler

İRNA'nın bildirdiğine göre, Siyonist yerleşimciler Salı günü kuzeydeki Selfit iline bağlı Sekaka köyünde çiftçilere saldırdı.

Siyonist yerleşimcilerden birinin Filistinli Ali Hasan Harb'e keskin bir cisimle saldırdığı ve yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede kurtulamayarak şehit olduğu anlaşılıyor.

Daha önce, Siyonist yerleşimciler Nablus'un güneyindeki Filistin köyü Qaryut'a, ırkçı İsrail askerlerinin desteğinde saldırmış ve evlere baskın düzenlemişlerdi.

Bu arada Filistinli haber kaynakları Salı günü, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde İsrail güçleri tarafından 20 Filistinlinin gözaltına alındığını bildirdiler.

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar.

İşgal güçleri bütün bu saldırılarında yerleşimci teröristlere sahip çıkıyor, Filistinlilerin onları engellemek istemeleri durumunda Filistinlilere saldırarak yerleşimci terör çetelerini korumaya alıyorlar.(Ajanslar)