Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Ankara'da 571., Sakarya'da 596.,

"Elbette yakında Filistin, Gazze ve Kudüs özgür olacaktır…"

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU’NUN

11 ŞUBAT 2017 TARİHLİ 571. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

Değerli misafirler! Basın açıklamamıza hoş geldiniz. Mescid-i Aksa ve Kudüs şehri Yahudileştiriliyor. Bunu yapmak için her yola başvuruyorlar. Size Yahudilerin oradaki zulümlerinden bir kaç tanesini aktaralım:

A) Hayali Süleyman heykelini dikmek için Mescidi-i Aksa’nın altında kazılar çok yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu kazılar neticesinde Mescid-i Aksa’nın altında bir Yahudi şehri oluştu.
B) Mescid-i Aksa’da namaz kılmak için gelen Müslümanlara 50 yaşın üzerinde olmak gibi olumsuz şartlar konularak Mescid-i Aksa’ya girişleri engellenmektedir.
C) Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölmeye çalışıyorlar yani bir gün Müslümanlara bir gün Yahudilere veya yarısı Müslümanlara yarısı Yahudilere tahsis ederek, aynen Burak Duvarını işgal ettikleri gibi burayı tamamen ele geçirmeye çalışıyorlar. Bunun örneğini daha önce El Halil şehrindeki Hz. İbrahim Camii’yi bölerek yaptılar.
D) Yahudi yerleşimciler her gün İsrail askerlerinin himayesinde günlük Mescid-i Aksaya baskınlar düzenlerken ve aynı zamanda Mescid- i Aksa Müslümanlara kapalı tutulmakta böylece Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar.
E) Hepinizin bildiği son zamanlarda yapılan Mescid-i Aksa’nın kapatılması ve ezanın yasaklanması gibi girişimlerde bulundular. 
 F) Müslüman gençler ve bacılarımız sürekli saldırılara maruz kalmaktadırlar bazen sebepsiz yere yaralamalar hatta ölümler bazılarını işkence etmek için küçük yaştaki çocukları cezaevlerine alıyorlar kı Mescid-i Aksa’ya gelmesinler Mescid-i Aksa’yı yalnızlaştırma ve Yahudileştirme planları işlesin.
G) Kudüs’te Müslümanların evleri kanunsuz bir şekilde yıkılmakta Müslümanlar göçe zorlanmaktadır. Böylece Kudüs Şehri Müslümanlardan arındırılarak Yahudileştirme çalışmaları devam etmektedir. Buda gösteriyor ki Kudüs’ü başkent yapma planlarının bir parçasıdır.
H) İsrail bölgenin olumsuz şartlarından azami şekilde istifade ederek Filistinlilere ait gasp ettikleri topraklara yenilerini eklemektedirler.


Mukaddesatımız çiğnenirken mahremimize el uzatılırken namusumuz orada pay-u mal edilirken Müslümanlar olarak bizim burada üzerimize düşenler nedir?

• Kudüs’te Mescid-i Aksa’da İsrail’in Filistinlilere karşı yaptıklarını dünya kamuoyuna duyurmak ve ifşa etmek.
• İsrail ürünlerini İsrail’in yaptığı zulme ortak olmamak için boykota devam etmek .
• Kudüs ve Mescidi Aksa’yı ziyaret ederek Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek.
• Türk hükümetinin Filistin’deki zulümlere karşı sesiz kalmaması için girişimlerde bulunmalıyız.
• Ümmet olarak inanıyoruz ki ilk kıblemiz ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz olan Mescid-i Aksa ile ilgili çalışmalarımız devam ettiği sürece bu işgalin devamı mümkün değildir.


Son olarak; Geçtiğimiz gün İsrail katil şebekesi hiç bir neden gözetmeksizin Gazze’ye onlarca bomba yağdırması vahşi bir saldırı ve savaş suçudur. Uluslar arası mahkemelerde bu saldırıları gerçekleştirenler yargılanmalıdır. Türkiyeli Müslümanlar olarak bu saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Elbette yakında Filistin, Gazze ve Kudüs özgür olacaktır…

Bütün insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetlerinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ederiz.

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU ADINA;

Hasan Hüseyin DALOĞLU

ELDEN ELE ULUSLARARASI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve açık hava

 

Sakarya 596. Hafta: Siyonist İsrail İle Yakınlaşma Kabul Edilemez!

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 596. hafta basın açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın İsrail ziyareti ve yayımlanan KHK’lar ile oluşan mağduriyetlere dikkat çekildi.

 

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 596. hafta basın açıklamasında,  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın İsrail ziyareti ve yayımlanan KHK’lar ile oluşan mağduriyetlere dikkat çekildi.

Sakarya Dayanışma Derneği’nden Erhan Duru’nun okuduğu açıklamada; Nabi Avcı gibi, İslami gelenek içinde yetişmiş bir kişinin Siyonist İsrail’e uzun aradan sonra ilk ziyareti gerçekleştiriyor olmasının tarihe bir ibret vesikası olarak kaydedileceği belirtilerek, “Bu ziyaret İsrail ile yapılan anlaşmaların devamı niteliğinde olup, yakınlaşma sürecini geliştirmeye dönük bir adımdır.  Korsan devlet İsrail’le yapılan anlaşmaların hiçbir meşruiyeti yoktur, Mavi Marmara katliamı sonrasında yeniden kurulan bu ilişkileri ret ediyoruz!” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, KHK’lar ile yapılan ihraçların darbeye teşebbüs edenlerden çok, muhaliflere dönük bir cadı avına dönüştüğü uyarısının da yapıldığı açıklamada, “Siyasal iktidar, bir an önce bu yanlış adımlardan dönmelidir. Mağduriyetleri giderme yolunu, göstermelik adımlarla değil, gerçekten açmalıdır. Bunun için de öncelikle OHAL uygulamalarına son verilmelidir. Her hal ve şartta, adalet esas alınmalıdır” çağrısında bulundu.

 

SAÖP 596. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

SİYONİST İSRAİL İLE YAKINLAŞMA KABUL EDİLEMEZ!

Geçtiğimiz günlerde, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı İsrail’i ziyaret etti.  Bu ziyaret İsrail ile yapılan anlaşmaların devamı niteliğinde olup, yakınlaşma sürecini geliştirmeye dönük bir adımdır.  Korsan devlet İsrail’le yapılan anlaşmaların hiçbir meşruiyeti yoktur, Mavi Marmara katliamı sonrasında yeniden kurulan bu ilişkileri ret ediyoruz!

Nabi Avcı gibi, İslami gelenek içinde yetişmiş bir kişinin ilk ziyareti gerçekleştiriyor olması; tarihe bir ibret vesikası olarak kaydedilmiştir. Bir yandan, Suriye krizindeki gelgitli ve birbiriyle çelişen hamleler, bir yandan Gazze ablukası devam ederken yapılan bu ziyaret, siyasi iradenin dış politikadaki zafiyetini açıkça ortaya koymaktadır. Bunlar da yetmezmiş gibi, Siyonist rejim; tam da Türkiye heyeti resmi temaslar için Tel Aviv’deyken, adeta mesaj verir gibi, Gazze’yi bombalamaktan hiç çekinmemiştir.

Yine Rusya da,  Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab’da bulunan askeri birliklerin içinde bulunduğu bir binayı savaş uçağı ile vurmuştur. Rusya, bu durumu yanlış anlaşılmaya bağlı bir kaza gibi sunmuştur. Fakat söz konusu hedefin, CIA Başkanı’nın Ankara’yı ziyaret ettiği güne denk gelmesi gerçekten dikkat çekicidir.  

Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında darbecilerin arkasındaki dış destek, “üst akıl” ile açıklanmıştı. Sonrasında, bakan düzeyindeki beyanatlarda; açıkça ABD, İngiltere, Almanya gibi ülkelere işaret edilmişti. Ne ilginçtir ki, çok kısa bir süre önce bu üç ülkenin de temsilcileri peş peşe Türkiye’ye geldi ve en üst düzeyde ağırlandılar. Özellikle, bölgede yeni bir dizayn peşinde olduğu düşünülen ABD’nin yeni yönetiminin, CIA Başkanı'nı göndermesi, ciddi bir sorun teşkil edecektir.

Duyarlı Sakarya halkı,

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlayan ihraçlar devam ediyor.  Daha önce olduğu gibi, bu son KHK ile de, farklı düşünce ve farklı çevrelerden birçok insan; başta üniversite ve diğer eğitim kurumları olmak üzere, hiçbir gerekçe gösterilmeden işinden atılmıştır. Adalet mücadelesi vermekten geri kalmamış, kendilerine şahitlik edebileceğimiz; arkadaşlarımız da bu zulmün hedefi olmuşlardır. Biliyoruz ki, Havva Bülbül, Selda Şen, Emre Kovankaya ya da Gültekin Sincar, diğer birçok isim gibi, hukuksuzluklarla ile ilerleyen bu süreçte haksızlığa uğramışlardır. Hangi görüşten, hangi siyasi eğilimden olursa olsun, hiçbir somut delil olmaksızın, haklarında bu şekilde hüküm verilmesi kabul edilemez.

Görüldüğü üzere, ihraçlar darbeye teşebbüs edenlerden çok, muhaliflere dönük bir cadı avına dönüşmüş vaziyette. “At izi it izine karışmış” durumda. Böyle bir vasatta, mağduriyetlerin giderilmesine yerine mağduriyetlerin artırılması hangi akli gerekçelerle açıklanabilir? Siyasal iktidar, bir an önce bu yanlış adımlardan dönmelidir. Mağduriyetleri giderme yolunu, göstermelik adımlarla değil, gerçekten açmalıdır. Bunun için de öncelikle OHAL uygulamalarına son verilmelidir. Her hal ve şartta, adalet esas alınmalıdır.

Unutulmasın ki, Allah Resulü’nün de bir hadisinde beyan ettiği gibi, “Yerler ve gökler ancak üzerinde durur.”

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu adına Sakarya Dayanışma Derneği