Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Konya'da 441., Ankara'da 520., Sakarya'da 545.,

Şeytanların Hepsinden Uzak Dur!

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 441. kez Kayalıpark meydanında toplandı. Platform adına Bayram VANLI basına açıklamalarda bulundu. Açıklamaya Yunus Suresi 25-27. ayetlerini okuyarak başlayan VANLI, büyük patlamaların ve hemen hergün çatışmaların yaşandığı Türkiye'nin sıkıntılarına değindi. VANLI, ''Sıfır sorun huzur dolu bir ülke vaadinden gündelik çatışmalara aylık büyük patlamalara geldik kabullenmek istemiyoruz. Sürekli tedirgin her an teyakkuzda yaşamak istemiyoruz. Ölümlerin acısını tatmak taziye bildirileni dinlemek gereken yapılacak tırları duymak istemiyoruz. Hakikaten huzurlu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Şam da Cuma namazı kılmak hayallerinin ulu camide namaz kılamamak rahatsız ediyor. '' dedi. Sıkıntılara yol açan ana unsurun şeytanla müttefik olamaya kalkışmak olduğuna değinen VANLI, ''Şeytanların hepsinden uzak dur, batıdan da gelse doğudan da gelse. İster sembolleri kartal olsun ister ayı ister ejderha şeytanlaşmış olanın hepsinden uzak durmak gerekir.'' dedi.

 


Açıklamanın Tam Metni:

Rahman, Rahim, Allah’ın adıyla

Allah esenlik yurduna çağırır ve dilediğini doğru yola iletir. Güzel iş yapanlara (karşılık olarak) daha güzeli ve bir de fazlası vardır. Onların yüzlerine ne bir kara bulaşır, ne de bir zillet. İşte onlar cennetliklerdir ve orada ebedî kalacaklardır. Kötü işler yapmış olanlara gelince, bir kötülüğün cezası misliyledir ve onları bir zillet kaplayacaktır. Onları Allah(ın azabın)dan koruyacak hiçbir kimse de yoktur. Sanki yüzleri, karanlık geceden parçalarla örtülmüştür. İşte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedî kalacaklardır                                                           (Yunus 25-27)

Sevgili dostlar değerli basın mensupları; 

Özal lı yılların Türkiye gündemini belirli bir süre meşgul eden bir cümlesi vardı “alışamadım” Özal’ın icraatlarına alışamayan bazı kimseler böyle demiş Özal’da “alışırsınız” diye cevap vermişti. Ülkemizde yaşanan bazı gerçekliklere bizde alışamadık kimse kalkıp alışırsınız demiyor ama yaşananlar alışmamız için her şeyin yapıldığını gösteriyor alışmak istemiyoruz, kabullenmek istemiyoruz

“Komşularla sıfır sorun” vaadinden komşularla sıfır sınır gerçeğine alışmak istemiyoruz. Buralara nasıl sürüklendiğimizi iyi tahlil edip bu çıkmazdan kurtulmak istiyoruz.

Sıfır sorun huzur dolu bir ülke vaadinden gündelik çatışmalara aylık büyük patlamalara geldik kabullenmek istemiyoruz. Sürekli tedirgin her an teyakkuzda yaşamak istemiyoruz. Ölümlerin acısını tatmak taziye bildirileni dinlemek gereken yapılacak tırları duymak istemiyoruz. Hakikaten huzurlu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Şam da Cuma namazı kılmak hayallerinin ulu camide namaz kılamamak rahatsız ediyor. Biz bunların nedenlerini bilmek yerine  yeni ölümlere uyanmadan insanca yaşamak istiyoruz.

Büyük şeytan daima büyük şeytandır. Dostluğu zarardan başka hiçbir şey getirmez. Yakınlığı hasar verir, güzel sözü rahatsız eder, keskin dili incitir, her yanınızda görmek istediğinizde karşınızda olur. Karşınızda olmasından rahatsızlık duyduğunuzda bundan hoşnut olmanızı ister. Düşmanlarınızın dostu dostlarınızın düşmanı olarak görebilirsiniz onu.

Topraklarınızda bir işgalci, menfaatlerinizin yok edicisi güvenilmeyen bir müttefiktir o. Siz onun düşmanlarının düşmanı, o nereye saldırırsa onun müttefiki ama o size “sen bir yere saldırırsan bu senin meselendir” sana saldırırlarsa müttefikiz diye bilir. Büyük şeytanla aynı yatağa aynı ittifaka girme, her zaman sen zararlı çıkarsın.

Şeytanların hepsinden uzak dur, batıdan da gelse doğudan da gelse. İster sembolleri kartal olsun ister ayı ister ejderha şeytanlaşmış olanın hepsinden uzak durmak gerekir.

Amerikan işgali altında ki incirlik biran önce özgürleştirilsin. İncirlik üzerinden yapılan katliamların hesapları sorulsun. İslam dünyasının içinde bulunduğu vahim hale en büyük sebeplerinden olan incirlik üssü İslam’a Müslümanlara ve ülkemiz gerçeğine düşmandır. Kapatılmasında veya tüm yetkilerinin tamamen Amerikalılardan alınmasında fayda vardır.

Suudi Arabistan’ın “kuzey şimşekleri” tatbikatındaki açıkladıkları hedefleri gayet şaşkınlık vericidir. Oluşturulan yeni ittifakın Esed e karşı değil işid e karşı olduğunun açıklanması akla pek çok soru getirmektedir.  Yani siz Esed den rahatsız değil misiniz? Ne oldu da birden hepiniz esed den çok işide düşman kesildiniz? Ne zaman ne yapacağınız hiçte belli olmuyor. Seviyor musunuz vuruyor musunuz anlamıyoruz. Severken öldürürcesine seviyor döverken yaşatmak için vuruyorsunuz. Ne çirkin siyasetiniz var sizin. Ya rabbi aklımızı koru imanımızı koru vicdanımızı koru ayaklarımızı hak üzerine sabit kıl   

 Tarihin bir ibret levhası olduğu sonu kan ve zulümle bitecek heyecanların bulunmadığı tevhit ve adalet üzere kurulu bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 442. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah’a emanet ederiz.

KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU 04 Cemaziyelağir 1437 (20.02.16)

Şeytanların Hepsinden Uzak Dur! (Konya İ.Ö.P 441. Basın Açıklaması)

"Terörün her türlüsünü şiddetle lanetliyoruz"

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU’NUN
20 ŞUBAT 2016 TARİHLİ 520. HAFTA (10.YIL) BASIN AÇIKLAMASI

TERÖR
TERÖRÜN DİNİ OLMAZ ÖNCELİKLE ÜÇ GÜN ÖNCE ANKARA’DA OLAN MENFUR SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ VE İŞBİRLİKÇİLERİNİ ŞİDDETLE KINIYOR, ÖLEN MAZLUMLARA ALLAH’TAN RAHMET YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ
SAPLA SAMANIN KARIŞTIĞI, MAZLUMUN ZALİM ZALİMİN MAZLUM GÖSTERİLDİĞİ BU GÜNLERDE ALLAH MÜSLÜMAN ÜMMETİN YARDIMCISI OLSUN.
YILLARCA İNSANLIĞI SÖMÜREN İNGİLTERE, ARDINDAN BATILI GÜÇLER VE ABD. FİGÜRAN VE KUKLA OLARAK KULLANILAN SİYONİST ÇOCUK KATİLİ, FESAT YUVASI İSRAİL, MAZLUM ÇOCUK ROLÜNÜ OYNAMAKTADIR.
YEDİ DÜVEL BİR OLUP SURİYE’DEKİ MAZLUMLARA BOMBA YAĞDIRIYOR. IRAK İŞGALİ VE SONRASINDA YAPTIKLARI YETMİYOR GİBİ ŞİMDİDE SURİYELİ MÜSLÜMANLARIN KANINI DÖKEN İRAN’IN HALA ÜMMET KARDEŞLİĞİ İÇERİSİNDE ADDEDİLMESİ SANKİ ŞİİLERİN TEMSİLCİSİ İMİŞ GİBİ GÖSTERİLMESİ MÜSLÜMAN KAMUOYUNUN DERİNDEN YARALAMAKTADIR.
NE SUUD SÜNNİLERİN TEMSİLCİSİ NE İRAN ŞİİLERİN TEMSİLCİSİDİR. BUNLAR İKİ ÇIBANIN BAŞI OLARAK ÜMMETİN SON YÜZYILDAKİ EN BÜYÜK İMTİHANI OLMUŞTUR.
TÜRKİYE’NİN DIŞ SİYASETİNDE ARTIK ŞEYTAN ÜÇGENİ OLAN ABD İNGİLTERE VE İSRAİL’DEN BAĞIMSIZ MİLLİ BİR SİYASET İZLEMESİ GEREKMEKTEDİR. TÜRKİYE’DE BULUNANA İNCİRLİK HAVA ÜSSÜNÜN BİR AN ÖNCE KAPATILMASI GEREKMEKTEDİR. SİYONİST İSRAİL DEVLETİ KUTSAL TOPRAKLARI İŞGAL EDEREK BURADA ÇIKARMIŞ OLDUĞU GAZ NE ZAMANDAN BERİ İŞGALCİLERİN OLUYOR. ALGI YANILMASINA BİR SON VERELİM.
SURİYE SAFLARIN AYRILMA NOKTASI OLDU. TÜRKİYE’DEKİ SON OLAYLARDA KİMİN TERÖRDEN YANA, KİMİN ADALETTEN YANA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI. MAZLUM MÜSLÜMAN KÜRT HALKININ SONUNA KADAR YANINDA OLAN BİZLER, ZALİM PKK VE DESTEKÇİLERİNİN DE SONUNA KADAR KARŞISINDA OLDUĞUMUZU YÜKSEK SESLE HAYKIRIYORUM.
HÜKÜMETİN GÜNEYDOĞU OLAYLARINDAN DERS ÇIKARARAK YENİ HAZIRLAMAYA ÇALIŞTIĞI CEM EVLERİ İLE İLGİLİ YASALARI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMESİ TEMENNİSİYLE BÜTÜN İNSANLARIN AKIL, NESİL, CAN, MAL VE DİN EMNİYETLERİNİN SAĞLANDIĞI BİR DÜNYADA BULUŞMAK TEMENNİSİYLE KATILIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU

Sakarya'daki 545. hafta açıklamasında Ankara saldırısına tepki

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 545. Hafta açıklamasında Ankara’da yapılan bombalı saldırıya tepki gösterdi ve şiddetle kınadı. Açıklamada ABD ve Suudi Arabistan ekseninde politika geliştirmenin bölgesel barışa değil İsrail’in planlarına hizmet ettiğini de söylendi.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu’nun 545. Hafta açıklamasında Ankara’da gerçekleştirilen ve 28 kişinin ölümü, 61 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya tepki gösterildi. Platform adına Diriliş Saati Dergisi’nden Ali Fethi Gürler’in okuduğu açıklamada “Ankara'da menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden asker ve sivil tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte halkımızın; mezhebi ve etnik farklılıkları öne çıkarmayan, akl-ı selim ile hareket eden, kardeşliği ve paylaşmayı şiar edinen duruşu takdire şayandır. Son gelişmeler halkımızın arasına fitne tohumlarını ekmeye adaydır. Ancak halkımızın bu oyunu bozarak ferasetli davranacağına dair inancımız tamdır. Türk ve Kürt halkları bin seneyi aşkın bir süredir aynı toprakları paylaşıyor. Bu dönemde birbiri ile barış içinde yaşamış, aynı kaderi paylaşmış iki halktan söz ediyoruz. Osmanlı'nın çöküş döneminde değişik cephelerde birlikte mücadele etmiş, Çanakkale'de düşmana karşı birlikte direnerek on binlerce şehit vermiş Türk ve Kürt halklarının köklü kardeşliğini tekrar tekrar hatırlatmak istiyoruz. Ülkemizde barışın acilen tesis edilmesini temenni ediyoruz. Bölgemizde de halkların kardeşliği ve ümmet bilinci ekseninde barışa doğru yol alınması elzemdir.” denildi.

 

Açıklamada, ABD ve Suudi Arabistan ile son dönemde artan ittifakların Türkiye’yi kötü bir duruma sürüklediğine, bu sebeple Yemen’deki katliamların dahi ülke gündemine sokulmdığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Amerika ve Suudi Arabistan'a güvenerek Suriye politikasına yön vermek Türkiye için vahim bir hata olacaktır. Türkiye, bu ülkelerin sabıkasını dikkate alarak Suriye'de bağımsız ve adil politikalar geliştirmelidir. Bölgemizde Müslüman ülkelerin kendi içlerinde ve aralarında yaşadıkları gerginliklerin ve kaos ortamının en çok İsrail'e yaradığını bu meydandan defalarca deklare ettik. Siyonist İsrail çeşitli yetkililerinin ağzından Sünni coğrafya ile çıkarlarının İran ve Şii coğrafyaya karşı kesiştiğini ifade ediyor. Siyonist İsrail, bir şeytan gibi Müslümanlar arasındaki ihtilaflardan yararlanmanın hesabını yapıyor. Eğer ümmet bilincini kuşanarak kendi aramızdaki sorunları müzakereler yoluyla aşamazsak, savaşın dilinin yerine barışın dilini ikame edemezsek, İsrail'in değirmenine su taşımak durumunda kalmamız kaçınılmazdır.”

545. Hafta Basın Açıklaması:

AMERİKA VE SUUDİ ARABİSTAN'LA İTTİFAKA HAYIR!

Ankara'da menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden asker ve sivil tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte halkımızın; mezhebi ve etnik farklılıkları öne çıkarmayan, akl-ı selim ile hareket eden, kardeşliği ve paylaşmayı şiar edinen duruşu takdire şayandır. Son gelişmeler halkımızın arasına fitne tohumlarını ekmeye adaydır. Ancak halkımızın bu oyunu bozarak ferasetli davranacağına dair inancımız tamdır.

Türk ve Kürt halkları bin seneyi aşkın bir süredir aynı toprakları paylaşıyor. Bu dönemde birbiri ile barış içinde yaşamış, aynı kaderi paylaşmış iki halktan söz ediyoruz.

Osmanlı'nın çöküş döneminde değişik cephelerde birlikte mücadele etmiş, Çanakkale'de düşmana karşı birlikte direnerek on binlerce şehit vermiş Türk ve Kürt halklarının köklü kardeşliğini tekrar tekrar hatırlatmak istiyoruz.

Ülkemizde barışın acilen tesis edilmesini temenni ediyoruz.

Bölgemizde de halkların kardeşliği ve ümmet bilinci ekseninde barışa doğru yol alınması elzemdir.

Suriye'de ateşkesin sağlanması ve Suriye'nin geleceğinin Suriye halkı tarafından tayin edileceği siyasi ortamın oluşturulması için tüm taraflara görev düşmektedir. 

Amerika ve Rusya'nın Suriye'de ortak bir plan çerçevesinde hareket ettikleri büyük ölçüde açığa çıkmışken, Türkiye'nin suyu tersinden akıtma politikasından vazgeçmesi zorunludur. Suriye'nin toprak bütünlüğünü hedefleyen adil bir barışın tesisini sağlayacak dış politika inşa edilmelidir. Aksi takdirde iç savaşın başından bu yana birçok yanlışa imza atan Ak Parti Hükümeti, Suriye'de yıkım ve vehametin artma sorumluluğuna ortak olacaktır.

Amerika ve Suudi Arabistan'a güvenerek Suriye politikasına yön vermek Türkiye için vahim bir hata olacaktır. Türkiye, bu ülkelerin sabıkasını dikkate alarak Suriye'de bağımsız ve adil politikalar geliştirmelidir.

Bölgemizde Müslüman ülkelerin kendi içlerinde ve aralarında yaşadıkları gerginliklerin ve kaos ortamının en çok İsrail'e yaradığını bu meydandan defalarca deklare ettik.

Siyonist İsrail çeşitli yetkililerinin ağzından Sünni coğrafya ile çıkarlarının İran ve Şii coğrafyaya karşı kesiştiğini ifade ediyor. Siyonist İsrail, bir şeytan gibi Müslümanlar arasındaki ihtilaflardan yararlanmanın hesabını yapıyor.

Eğer ümmet bilincini kuşanarak kendi aramızdaki sorunları müzakereler yoluyla aşamazsak, savaşın dilinin yerine barışın dilini ikame edemezsek, İsrail'in değirmenine su taşımak durumunda kalmamız kaçınılmazdır.

Siyonist İsrail bir yandan da Filistin'de katliamlarına devam ediyor. İslam coğrafyasının değişik yerlerindeki karışıklıklar yüzünden Filistin'de devam eden Siyonist zulüm büyük ölçüde gündemden düştü.

Filistin davası, Kudüs ve Mescid-i Aksa gibi kutsallarımıza dönük devam eden işgal tüm İslam ümmetinin birincil meselesidir.

Filistin'in yiğit evlatları direnmeye devam ediyor. Olanca mahrumiyete rağmen, direniş Siyonist katiller için kabus olmayı başarıyor. Allah, Filistin direnişinin yardımcısı olsun!

Amerika'nın bölgedeki karakolu olan Suudi Arabistan Yemen'de katliam yapmaya devam ediyor.

Yemen'de Amerika ve Suudi Arabistan destekli güçlere karşı mücadele eden Müslümanlar binlerce şehit vermelerine rağmen direnmeyi sürdürüyorlar.

Ak Parti iktidarının Suudi Arabistan'la yaşadığı platonik dolar aşkı nedeniyle Yemen sorunu medyamızda maalesef hiç yer bulamıyor. Hükümet bu tavrı ile dış politikadaki yanlışlarına bir yanlış daha katıyor.

Vicdanlı ve adil tüm Müslümanların nabzı Yemen'deki direniş için atıyor. Allah'tan Yemen direnişini zafere ulaştırmasını niyaz ediyoruz!

Adalet ve Özgürlükler Platformu Adına Diriliş Saati Dergisi

Sakarya