Başörtüsü Eylemlerinde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemlerinde Bu Hafta(FOTO)

Sakarya'da 526., Konya'da 422.,

Sakarya 526. Hafta: Platform’dan Ankara’daki Bombalı Saldırıya Sert Tepki

Sakarya Adalet ve Özgürlük Platformu, Ankara’daki bombalı saldırıya tepki göstererek “Saldırının hedefi barış, sorumluları barışın hakim olmasını istemeyenlerdir” dedi ve siyasi ve bürokratik sorumluların istifasını istedi.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu’nun 526. Hafta açıklamasını, Sakarya Dayanışma Derneği’nden Kadrican Mendi yaptı. Ankara’daki barış mitingine yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki gösterilen açıklamada Mendi, “Hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu kahpece saldırının hedefi açıkça barıştır. Bu saldının sorumluları ülkede “barış”ın hakim olmasını istemeyenlerdir. tek taraflı olarak eylemsizlik kararının açıkladığı bir ortamda yapılan bu saldırı, açıkça ülkede kaosun peşinde olanların her türlü namussuzluğu yapabileceklerini göstermektedir.” dedi.

Mendi,  patlamanın siyasi ve bürokratik sorumluluğuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Ülkeyi yönettiğini , bölge lideri olduğunu iddia eden iktidar kendi ülkesinin başkentinin güvenliğini sağlamaktan dahi acizdir. Bu saldırının hesabını Ahmet Davudoğlu vermek zorundadır. Bu iş terörü lanetlemekle geçiştirilebilecek bir iş değildir. İktidar bugün,şu saatte, derhal, içişleri bakanı, MİT müsteşarı,Emniyet genel müdürü,Ankara valisi ve emniyet müdürünü görevden almalı  ve bu işin sorumlularını derhal ortaya çıkarılmasını sağlamalıdır. Ya da tüm bunları yapamayacak kadar acizse işgal ettiği makamı derhal bırakmalıdır.” ifadelerini kullandı.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Karanlık bir gün, acımız sonsuz.

526. hafta Basın açıklamamıza hazırlandığımız saatlerde, bu sabah saat 10:10 civarında Ankara’dan gelen korkunç haberle sarsıldık. Önceden ilan edilen HDP’            liderliğinde organize edilen “Barış mitingi” ne dönük bombalı saldırı sonucu 30 civarında  vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve yüzlercesininde yaralandığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Öncelikle hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Olayın meydana gelişindeki alçaklık kadar olay sonrası yaşananlarda korkunçtur. Onbinlerce insan olayın dehşetiyle ölü ve yaralılarıyla uğraşırken polisin gaz bombalarıyla bu kitlenin üzerine saldırması kabul edilebilir bir durum değildir.

Bu kahpece saldırının hedefi açıkça barıştır. Bu saldının sorumluları ülkede “barış”ın hakim olmasını istemeyenlerdir. tek taraflı olarak eylemsizlik kararının açıkladığı bir ortamda yapılan bu saldırı, açıkça ülkede kaosun peşinde olanların her türlü namussuzluğu yapabileceklerini göstermektedir.

Ülkenin seçim atmosferine girdiği bu günlerde HDP ve HDP’ye oy verenler açıkça hedef alınmakta, katliam dahil her türlü yolla türkiye halkları arasında bir barış’ın tesis edilmesi önlenmeye çalışılmaktadır.

Platform olarak bu şeytanca çabaları lanetliyoruz.

Ülkenin başkentinde bu kadar kritik bir günde, güvenlik önlemlerinin olağanüstü boyutlarda olması gereken bir ortamda,böylesine korkunç bir eylem gerçekleştirilebilmesinin ancak iki anlamı olabilir.

Ya mevcut iktidar bu olaydan haberdardır fakat engellememiştir. Ya da haberdar değildir aciz kalmıştır. Her iki olasılıkta korkunçtur.bizler iktidarın bu olayı engellememesinin mümkün olamayacacağına inanmak istediğimizden şunu anlıyoruz ki, ülkeyi yönettiğini , bölge lideri olduğunu iddia eden iktidar kendi ülkesinin başkentinin güvenliğini sağlamaktan dahi acizdir.

Bu saldırının hesabını Ahmet Davudoğlu vermek zorundadır. Bu iş terörü lanetlemekle geçiştirilebilecek bir iş değildir. İktidar bugün,şu saatte, derhal, içişleri bakanı, MİT müsteşarı,Emniyet genel müdürü,Ankara valisi ve emniyet müdürünü görevden almalı  ve bu işin sorumlularını derhal ortaya çıkarılmasını sağlamalıdır. Ya da tüm bunları yapamayacak kadar acizse işgal ettiği makamı derhal bırakmalıdır.

Bir ülke, bir iktidar kendi vatandaşının hayatını korumaktan acizse meşruiyetini yitirmiş demektir.

Bu ülkenin insanları hiç bir iktidara mahkum değildir. Kendisine barış ve huzur getiremeyen hiç bir iktidarı sırtımızda taşımak zorunda değiliz.

Tarih boyunca İktidar olma hırsıyla kanı zehirlenenler döktükleri kanda boğulmuşlardır.

Bu hakikat siyaset yapma iddiasında olan herkesin kulağına küpe olmalıdır.

Bizler platform olarak, ülke insanlarını birbirine kışkırtan, şiddetten nemalanan, meşru siyaset yerine  karanlık bir takım tezgahlar  peşinde olanları lanetliyoruz.

Her zaman olduğu gibi safımızın zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olduğunu buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

Rabbimiz, yeryüzünde fesat peşinde olanlara fırsat verme

Bizleri zulme bulaşmaktan, ateşin yoldaşı olmaktan muhafaza et.

Mazlumları dünyada da ahirette de kazananlardan eyle.

SAÖP adına Sakarya Dayanışma Derneği

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 422. Hafta Basın Açıklaması