Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta (FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta (FOTO)

Sakarya'da 633.,Ankara'da 606.,

Sakarya'da 633. Hafta...

"İhsan Şenocak, doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyen bir ilim adamı olarak bilinmekte. İhsan Şenocak Hoca'nın açığa alınması, çiçeği burnunda diyanet işleri başkanına karşı olumsuz intiba uyanmaya başlanmıştır."

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU’NUN

28 EKİM 2017 TARİHLİ 606.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

Es Selamünaleyküm; Değerli katılımcılar! Türkiye’de ve dünyanın neresinde olursa olsun din, inanç, düşünce, ifade özgürlüğü, baskı, engellemeler, insanlığa yapılan tüm saldırı ve zulümlere karşı MÜSLÜMANCA tavır koyma amacıyla oluşturduğumuz platformumuzun 606.Hafta Basın Açıklamasına hoş geldiniz.

Doğu Guta açlığın ve hastalığın pençesinde. Suriye’de rejiminin 5 yıldır sürdürdüğü Doğu Guta kuşatmasında insani krizin boyutları günden güne artıyor. En çok etkilenenlere ise çocuklar. Rejim uçakları binlerce bomba attı. Evler, okullar ve hastaneler varil bombalarıyla yıkıldı. 21 Ağustos 2013’te düzenlenen kimyasal saldırıda en az bin 500 kişi yaşamını yitirdi. Bu bölgede yaşayanlar yıllardır süren ablukaya rağmen hayatta kalmaya çalıştı. Astana görüşmeleri onlar için bir umut oldu. Türkiye, Rusya ve İran’ın ilan ettiği dört çatışmasızlık bölgesinden biri olan bölgede yaşayan halkın bu umudu çok uzun sürmedi. Hayatlarında bir değişiklik olmadı. Rejim ablukayı sürdürüyor. Bölgede ufak çaplı çatışmalar da devam ediyor. Guta’da yaşayanlar açlık ve hastalıkların pençesinde. Yeterince ilaç olmadığı için en basit hastalıklara bile müdahale etmek çok zor.

Çocukların durumu ise içler acısı. Birçok bebek ve çocuk beslenme yetersizliği nedeniyle metabolik bir hastalığa yakalandı. Doktorlar kliniğe gelen her çocuğun yetersiz beslenme sonucu hastalandığını söylüyor. Tam sayıyı bilen yok ama doktorlara göre binden fazla çocuğun açlık nedeniyle hayatı tehlikede. Doğu Guta'da kuşatma altında 350 bin sivil hayatta kalmaya çalışıyor. Bölgeye kısa süre içinde müdahale edilmezse yüzlerce çocuk için çok geç olacak. Yetkililere yaşanan bu dramın önünde geçmesini talep ediyoruz. Bölgede açlıktan dolayı ölümle burun burana gelen çocukların Türkiye’ye getirilmesini ve tedavilerinin Türkiye’de yapılması talebinde bulunuyoruz.

İHSAN HOCA NEDEN AÇIĞA ALINDI?

İFAM'ın (İlmi Ve Fikri Araştırmalar Merkezi) kurucusu, Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Dr. İhsan Şenocak, açığa alındı. İlme ve eğitime verdiği önemli hizmetler ile başta Diyanet camiası olmak üzere, ilim ve irfan ehlince yakından tanınan, yaptığı sohbet ve ders halkları ile gönüllerde önemli bir yer edinen, kurucusu olduğu İFAM sayesinde İlahiyat Fakültesi öğrencilerine ilmi katkılarda bulunan Dr. İhsan Şenocak Hoca, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alındı. Dr. İhsan Şenocak'ın Cuma hutbeleri ve sohbetleri sosyal medya hesaplarından halkımızla paylaşılmakta ve çok geniş kitlelerce yakından takip edilmektedir. Yaptığı bazı sohbetler sebebiyle bazı kesimlerce eleştirilen İhsan Şenocak, doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyen bir ilim adamı olarak bilinmekte. İhsan Şenocak Hoca'nın açığa alınması, çiçeği burnunda diyanet işleri başkanına karşı olumsuz intiba uyanmaya başlanmıştır.

İhsan Şenocak Hoca'nın neden açığa alındığı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapıldı. Tahminiz o dur ki, hutbe ve sohbetlerinde dile getirdiği bazı hususlar, onun açığa alınmasının asıl sebebi olabilir. Ancak resmi makamlardan açıklama yapılıncaya kadar, bu söylediklerimizin tahminden öteye geçemeyeceğini bilmenizi isteriz. Açığa alınma sebebinin tam olarak ne olduğu kısa zamanda ortaya çıkacaktır. Konuyla ilgili gelişmeleri yakında takip edeceğimizi buradan ilan ediyoruz.

Bütün insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetlerinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ederiz.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, sakal ve açık hava