Bakan Nebati : Enflasyonu Başarılı Bir Şekilde Yönetiyoruz !

Bakan Nebati : Enflasyonu Başarılı Bir Şekilde Yönetiyoruz !

Nureddin Nebati'nin ""AKP, enflasyon alanını yönetmeyi başarmıştır" ifadeleri gündeme bomba gibi düştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Sapanca'da düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katıldı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerine atıfta bulunan Bakan Nebati, "AKP, enflasyon alanını yönetmeyi başarmıştır" dedi.

Nebati açıklamasında, Türkiye AKP öncesi dönemde yüksek enflasyon ve siyasi istikrarsızlıkların birbirini beslediğini dile getirerek "Türkiye derin bir bunalım içindeydi. AKP, geçmiş hükümetlerin hiçbirinin yapamadığını başarıp, 21. yüzyılın ilk çeyreğini ve özellikle enflasyon alanını yönetmeyi başarmıştır." dedi.

Bakan Nebati konuşmasnıın devamında, "1994-2002 arasında ortalama enflasyon yüzde 73’tü. 2002’den bu zamana kadar yüzde 13. Şimdi, kalan 20 yıl içinde enflasyonun ortalamasını yüzde 13’e getirdiysek, enflasyonun bu seviyede kalmasını engelleyecek yumuşak bir geçiş yapacağız ve özellikle aralıktaki baz etkisinin de yardımıyla enflasyonun bu ortalamalara doğru inmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bu açıklamasının ardından ise 1994-2002 yılları arasındaki enflasyonun 2022'deki enflasyona nazaran daha düşük olduğu ön plana çıktı.