Bahreyn'den Lübnan Adımı

Bahreyn'den Lübnan Adımı

Bahreyn yönetiminin, Lübnan'la diplomatik ilişkilerini büyükelçilik düzeyinde yeniden başlatma kararı aldığı belirtildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ekim 2021'de diplomatik ilişkilerin kesildiği Lübnan'la yeniden büyükelçilik düzeyinde ilişki kurulmasına karar verildiği ifade edildi.

Kararın, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinin ve karşılıklı saygının pekiştirilmesi amacıyla ve Arap Birliği ilkeleri ile Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi (1961) hükümleri doğrultusunda alındığı kaydedildi.

Ekim 2021'de Lübnan'ın eski Enformasyon Bakanı "George Qardahi"nin Yemen'deki savaş nedeniyle Suudi Arabistan'a yönelik eleştirel açıklamalarının ardından Riyad, Lübnan büyükelçisini sınır dışı etme ve Beyrut'taki büyükelçisini geri çağırma kararı aldı. Ardından Kuveyt, BAE, Bahreyn ve Yemen de benzer bir karar aldı.

Lübnan Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise Başbakan Necib Mikati'nin, Bahreyn'in yaklaşık 2 yıl aradan sonra ülkesiyle yeniden diplomatik ilişki kurmasından memnuniyet duyduğu belirtildi. (Ajanslar)