Bagheri Kani:  Seul'ün Tahran'a olan Borçlarını Ödemeyi Reddetmesi Yasadışı

Bagheri Kani: Seul'ün Tahran'a olan Borçlarını Ödemeyi Reddetmesi Yasadışı

İran'ın Güney Kore'deki finansal varlıklarının dondurulması konusu, ABD yaptırımları nedeniyle hâlâ bir tartışma konusu ve İranlı baş müzakereci Seul'ün Tahran'a olan borçlarını ödemeyi reddetmesini yasadışı ve haksız buluyor.

İran'ın baş müzakerecisi Ali Bagheri Kani, Güney Kore'nin Viyana görüşmelerinin sonucu ne olursa olsun kendisinden alıkonulan İran fonlarını serbest bırakmakla yükümlü olduğunu vurguladı.

Güney Kore Dışişleri Bakanı ile Viyana'da yaptığı görüşmede Bagheri Kani, "ABD yaptırımları ödeme yapmamak için mazeret olamaz" dedi.

10 Temmuz 2021'de Güney Koreli "Yonhap" ajansı, Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam-ki ile ABD Hazine Bakanı Janet Yellen arasında iki taraf arasında Seul'deki donmuş İran finansal varlıkları üzerinde işbirliği için bir anlaşma olduğunu duyurdu .

Mart 2021'de eski İran Dışişleri Bakanı Mohammad Javad Zarif, Güney Kore'de bulunan İran varlıkları hakkında bir açıklama yaptı. Kore Dışişleri Bakanı'nın kendisini bu varlıklar hakkında görüşmeye davet ettiğini ve İran ve Güney Kore'nin donmuş İran varlıklarını geri almak için bir mekanizma üzerinde anlaştıklarını açıkladığını söyledi .