Babacan: Filistin Konusunda Endişeliyiz

Babacan: Filistin Konusunda Endişeliyiz

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, kendisini telefon ile arayan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile Gazze ve Filistin bölgelerinde yaşanan son olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Filistin sorunu ve İsrail'in Gazze'ye yönelik son operasyonları ile bölgede artan gerilim konusunda Suriye yönetimi, yeni bir çözüm çabası bir dizi görüşme süreci başlattı. Bu çerçevede, Suriye Dışişleri Bakanı Muallim İran, Malezya, İspanya ve Katar dışişleri bakanlarını telefonla arayarak, söz konusu sorun ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Bu çerçevede dün geç saatlerde Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ı da arayan Muallim, İsrail'in Gazze'ye yönelik uyguladığı ambargo ve son saldırıları ile birlikte bölgede yükselen gerilimden endişe duyduğunu Babacan'a iletti. Muallim, Uluslar arası toplumun Filistinliler'e yönelik uygulanan ambargonun ve baskının kaldırılması için iş birliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Edinilen bilgilere göre, Babacan, Muallim'e söz konusu endişeleri paylaştıklarını dile getirdi.

Türkiye, İsrail'e Gazze Şeridi'ne yönelik ambargo ve abluka uygulamalarına bir an önce son verme çağrısında bulunmuştu. Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, ''İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ambargo, bu çerçevede, Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki sınır kapılarının kapatılması ve son olarak akaryakıt sevkıyatının durdurulması büyük bir kaygıyla karşılanmıştır'' ifadelerine yer verilmişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen hafta sonu Suriye'nin başkenti Şam'a ziyaretinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.