Ayasofya cemaatini bekliyor

Ayasofya cemaatini bekliyor

TBMM'ye, 79 senedir ezana ve cemaate hasret bırakılan Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması çağrısı yapıldı

Ayasofya'nın 79 senedir ezana ve cemaate hasret bırakıldığını dile getiren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "O tarihten itibaren de yürekler buruk ve hüzünlüdür. Peygamber Efendimizin (asm) hadisine mazhar olmuş şanlı ecdadımızın bizlere emaneti olan Ayasofya mahzundur" dedi.
SAHTE İMZALI KARARNAMEYLE KAPATILDI
Ayasofya'yı kapatan kararnamenin sahte olduğunun belgeleriyle ortaya çıktığını ve caminin tekrar ibadete açılması için Meclis'e bir kanun teklifi verildiğini hatırlatan Ünal, "TBMM artık bu konuda harekete geçmeli Ayasofya'yı cemaate kavuşturmalı, ezanla buluşturmalıdır" diye konuştu.
AYASOFYA CEMAATİNİ BEKLİYOR
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "TBMM artık bu konuda harekete geçmeli Ayasofya'yı cemaate kavuşturmalı, ezanla buluşturmalıdır" dedi. Ayasofya'nın 79 senedir ezana ve cemaate hasret bırakıldığını dile getiren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "İstanbul'un fethedilmesiyle birlikte Ayasofya, cami olarak ibadete açılmıştı. Ayasofya, fethin gerçekleşmesinden 1 Şubat 1935 yılına kadar yani 482 sene ibadete açık olarak devam etmiştir. 482 sene cemaati olan, minaresinden ezan sesi eksik olmayan Ayasofya 78 senedir cemaate ve ezana hasret bırakılmıştır. Müze olarak kullanılmaya başlamıştır. O tarihten itibaren de yürekler buruk ve hüzünlüdür. Peygamber Efendimizin (asm) hadisine mazhar olmuş şanlı ecdadımızın bizlere emaneti olan Ayasofya mahzundur" dedi. TBMM'yi bu konuda harekete geçmeye çağıran Nuri Ünal, "Kiliseler yaptırılıyor. Araziler azınlıklara veriliyor. Fakat Ayasofya'ya kimse dönüp bakmıyor. TBMM artık bu konuda harekete geçmeli Ayasofya'yı cemaate kavuşturmalı, ezanla buluşturmalıdır" dedi.
KANUN TEKLİFİNİ DESTEKLİYORUZ
Yusuf Halaçoğlu tarafından Meclis'e verilen Kanun teklifini desteklediklerini söyleyen Ünal, "Bizler de Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, dünya incisi İstanbul'un fethinin sembolü Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasını ve minarelerinden beş vakit ezanın okunmasını hasretle beklemekteyiz" diye konuştu.