Avrupa'dan İsrail'e Nükleer Anlaşma  Olmayacak Mesajı

Avrupa'dan İsrail'e Nükleer Anlaşma Olmayacak Mesajı

İsrail'e Avrupa ve Amerika'dan mesajlar: İran'la nükleer anlaşma yok

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
İsrail TV Kanalı 13, Tel Aviv'in son zamanlarda Avrupa ülkeleri ve ABD'den İran'la nükleer anlaşma imzalamanın artık masada olmadığını belirten mesajlar aldığını bildirdi .

Kanal, Salı gecesi yayınladığı bir haberde, İsrail'in Avrupa ülkelerinden nükleer anlaşmaya varmanın imkansızlığına dair aldığı mesajların ABD'den gelenlerden daha belirleyici olduğunu belirtti.

Kanal, Avrupa ülkeleri ve ABD yönetiminin nükleer anlaşmayı imzalamak için çaba sarf etmeme eğiliminin, esas olarak Tahran ile Moskova arasındaki ilişkinin geliştirilmesine ve İran'ın Rusya'ya silah tedarikine yönelik kızgın tutumundan kaynaklandığına dikkat çekti.

Kanal, İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndaki önde gelen askeri liderler ve yetkililerin dün Salı günü Knesset Dışişleri ve Güvenlik Komitesi üyelerine nükleer anlaşmayı yeniden canlandırma çabalarının en az bir yıl süreyle dondurulacağını söylediğine dikkat çekti.

Kanala göre bu gelişmeler, nükleer anlaşmaya varmayı açıkça reddeden ve İran'la askeri olarak karşı karşıya gelme çağrısı yapan Başbakan adayı Benjamin Netanyahu için "iyi haber".