Avrupa Panikledi  Enerji Krizi Fransa'yı Vurdu

Avrupa Panikledi Enerji Krizi Fransa'yı Vurdu

Enerji krizi derinleşirken Fransız nükleer reaktörleri kapatıldı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Fransa'da enerji güvenliğinin ana odak noktası, enerji piyasasındaki bakım sorunları, boru korozyonu ve işgücü kesintileri ile karşı karşıya

Fransa'nın bir dizi kesintiden sonra bu kış nükleer reaktör tesislerini tam güç üretmek için yeniden başlatma planlarında geri kalması , Avrupa'nın ana elektrik kaynaklarından birinin Avrupa'daki enerji kaynakları üzerindeki Rus baskısına karşı koymak için yoğunlaşmayacağına dair korkuları artırıyor .

Gazete, Fransa'nın nükleer tesislerinin ülkenin enerji güvenliğinin ön cephesi olacak şekilde tasarlandığına ve Fransa'nın 56 nükleer reaktöründen 26'sının çalışmaz hale geldiğine veya reaktör çekirdeğini soğutan tüplerin korozyonu nedeniyle olduğuna dikkat çekti.

Gazete, reaktör çekirdeğini soğutan tüplerin korozyonunun onarılmasının birçok reaktörde beklenenden daha uzun sürdüğünü reaktörü yeniden başlatmayı altı haftaya kadar geciktirdiğini belirtti.

Reaktörler başka bir engelle karşı karşıya : işçi grevleri Fransız devlet kontrolündeki enerji devi EDF SA'ya ait 18 reaktördeki grevler, yeniden başlatmayı birkaç hafta geciktirerek, hükümetin kış sonuna kadar hepsini yeniden başlatma planlarını tehdit etti.

Fransa, ücretlerde artış talep eden sendikaların çağrısı üzerine rafinerilerde ve akaryakıt depolarında birkaç hafta süren grevlere tanık oldu.